Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Tintin in skrivnostne pustolovščine

Tintin in njegove pustolovščine: Samorogove skrivnosti Kolosej
Režiser Steven Spielberg in producent Peter Jackson tudi v slovenske kinematografe prihajata s 3D filmskim dogodkom: epskim popotovanjem po vsem svetu, polnim misterijev, grozljivih zločincev in starodavnih skrivnosti, z naslovom Tintin in njegove pustološčine: Samorogove skrivnosti (The Adventures of TinTin).

Steven Spielberg in Peter Jackson sta oživila klasične razkošne eskapade, ki so očarale številne generacije s svojo edinstveno mešanico akcije, humorja in iskrivostjo v Tintinu in njegovih pustolovščinah.

Film temelji na mednarodno priljubljenih in neukrotljivih likih, ki jih je ustvaril Hergé. Zgodba spremlja nepotešljivo radovednega mladega novinarja Tintina (Jamie Bell) in njegovega neustrašno zvestega psa Švrka, ko odkrijeta model ladje, v katerem je eksplozivna skrivnost. Potegne ju v večstoletno uganko, ko Tintin pade v oči zbiratelju starin Ivanu Ivanoviču Saharinu (Daniel Craig), hudičevemu zlikovcu, ki je prepričan, da je Tintin ukradel neprecenljivo bogastvo, povezano s podlim piratom, kapitanom Rackhamom Rdečim.

A s pomočjo Švrka, zajedljivega, čemernega kapitana Haddocka (Andy Serkis) in s pomočjo klepetavih detektivov Petkom in Svetkom (Simon Pegg in Nick Frost), bo Tintin prepotoval pol sveta, prelisičil in prehitel svoje sovražnike v dih jemajočem pregonu, da bi našel kraj počitka Samoroga, nasedle ladje, na kateri se morda skriva ključ do velikega bogastva … in starodavno prekletstvo.

Animirano družinsko pustolovščino si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju in Planetu Tuš v Celju, Kranju, Mariboru, Novem mestu in Kopru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.