Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Tisoči počastili Davida Guetto

David Guetta v Stožicah
1/63
Žurnal24 main
Stožice so v petek poskrbele za nov mejnik na slovenskem elektronskem prizorišču. Na uspešnice "house boga" je plesalo več deset tisoč mladih. Podrobnosti dogodka sledijo ...
Fotografije iz dogodka si oglejte TUKAJ.

Številni nepoučeni posamezniki so se pred t.i. elektronskim dogodkom leta spraševali: “Kdo je Guetta, zakaj tak medijski pomp okoli njega? To je mogoče le v Sloveniji!” Dejstvo je, da Francoz še skoraj desetletje ustvarja izredno poslušljivo plesno glasbo, ki ima prepoznaven in edinstven zvok. Na svoji glasbeni poti do slave je sodeloval s številnimi zvezdami, med katerimi velja omeniti Black Eyed Peas, Kelly Rowland, Chrisa Willisa, Rihanno, na zadnjem dvojnem albumu One more Love pa strelja tudi z Madono.

Prostor pred stožiško školjko so množice mladih in starejših preplavile že nekaj pred osmo uro zvečer. Lahko rečemo, da prometnega kaosa pred samim dogodkom ni bilo, saj se je večina na kraj elektronskega zločina odpravila z natrpanimi avtobusi ali predragimi taksiji. Zimska pravljica ovita v pričakovanje in snežinke je bila edinstvena kljub temu, da je bila temperatura krepko pod ničlo. Nekaterih Slovenk to sploh ni zmotilo, saj so postavile lepoto pred pljučnico in skozi mraz do dvorane pripešačile v mini krilcih, salonarjih brez nogavic, zmagovalka večera pa je bila zagotovo gospodična v obleki z odprtim hrbtom. 

Slovenija, naredimo si spomine!
David Guetta

”Ljubljana, ste pripravljeni?”
Teren sta Francozu pripravila domačina Eddie F in Angel Anx, ki po njunih besedah sodeč česa takega, kot je spraviti v ples polne Stožice, še nista doživela. Popzvednik je za gramofone stopil malo čez eno uro zjutraj in že sama pojava na odru je med množico izvala huronsko navdušenje. “Ljubljana, ste pripravljeni?” so bile otvoritvene besede Guette, ki jim je sledila standardna uvodna pesem Getting’ over you. Več kot deset tisoč glava množica je padla v plesni trans. ”Začelo se je. Končno,” so bile besede, ki jih je za menoj izrekel eden izmed poskakajočih mladcev. Repertoar tri in pol urnega seta je zajemal klasične uspešnice Sexy Bitch, pesem, za katero naj bi zvezdnik dobil inspiracijo pri svoji mami, Memories, When Love Takes Over, Gettin' Over You, Love is Gone, Commander, Club Can't Handle Me … Med njegovimi remiksi večera izpostavimo izredno spevno uspešnico Barbra Streisand in Prodigyjev Smack my bitch up. Večer je hišni pesnik sklenil z vse prevečkrat slišano I Got a Feeling. Omeniti velja, da je hišni strateg v setu nekaj minut podaril tudi vse bolj popularni zvrsti dubstep.

Za vizualno podlago lahko rečemo, da je povzemala bistvo predvajane pesmi. Nekdo, ki na nastopu Guette ni bil prvič, bi rekel, da je šlo za klasično predstavo. Podoba odra je tako kot maja v Zagrebu zažarela ob spektakularnem nastopu ibiških Kryomanov, David je prepeval s svojim distorziranim vokalom, pihal na dušo izredno odzivnemu občinstvu, kar pa je najbolj pomembno, zvezdnik je obljubil, da se v Slovenijo vrne že naslednje leto.
 
Glede na število obiskovalcev lahko dogodek brez zadržkov označimo za največji domači dvoranski plesni spektakel. Organizatorji so se tokrat potrudili, da so v dvorani izničili 13-sekundni eho, ki je bil redni spremljevalec prvih koncertov. Guetta, ki je bil po nastopu vidno zadovoljen in po besedah tiskovnega predstavnika Gregorja Zalokarja tudi izredno zgovoren: ”Podpisoval je albume in z nami spregovoril par besed.” Francoz, ki se danes odpravlja v Sarajevo, je nekaj slabe volje povzročil le Kanadčanu Glennu Morrisonu, saj mu je odgriznil pol ure repertoarja. Mogoče pa mu jo vrne že leta 2011 in to v Stožicah!

Uro in pol čakali v snegu in mrazu
Prometni kaos ob tovrstnih prireditvah je postal že stalnica dogodkov v Stožicah. Tokrat so mladi sicer ” ubogali” organizatorje in občinske nasvete, naj se na dogodek odpravijo z avtobusi, vendar pa jih je čakal po koncu predstave precej hladen tuš. Več si preberite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.