Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Tisto, kar je med nama

Leja Jurišić in Teja Reba nestalnim mejam merita tempreaturo. (Foto: bunker.si) Žurnal24 main
Tisto, kar vaju loči ali pa povezuje, si oglejte v plesni predstavi Med nama, ki jo bosta slovenski umetnici ob 18.30 uprizorili v Stari mestni elektrarni Ljubljana.

Predstava Med nama povzema in razvija vrsto izkušenj, ki sta jih umetnici Leja Jurišić in Teja Reba v zadnjih letih pridobili pri svojem delu, med drugim tudi njuno izjemno odzivnost na situacijskost ter poseben talent za carinjenje vzdržnosti na mejnem prehodu med občinstvom in predstavo. Predstava raziskuje različne vidike plesnih, telesnih, intimnih, delovnih in javnih razmerij med dvema deležnikoma, soočenima z gotovostjo neke nestalne meje.

Plesalki in koreografinji Lejo Jurišić in Tejo Reba je ljubljansko občinstvo imelo priložnost spoznati v zadnjem desetletju, imata pa tudi vrsto pomembnih mednarodnih izkušenj.

Jurišićeva je pred nekaj leti navdušila s svojim odličnim solom R'z'R, Reba pa z nastopi v vrsti projektov Janeza Janše. Gre za umetnici, ki ples raziskujeta v presečiščih s performansom in ki ju bolj od modernih režimov koreografij zanimajo telesa v zagati sedanjosti.

Cena vstopnice je 7 evrov, za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence 5,60 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.