Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

"To pač ni gostilna mojih sanj"

Gostilna išče šefa Rok Jani Aljoša Kravanja
Po dramatičnem razpletu je šov Gostilna išče šefa zapustil Rok, Jani pa se je vrnil v boj za gostilno. Govorili smo z izpadlim Rokom, ki je vesel, da se vrača domov.

Kakšni so občutki po tem, ko ste zapustili šov?
Dobro se počutim, bolje kot če bi ostal notri.

Ste bili presenečeni, da so se gledalci odločili, da Jani zapusti šov?
Ja, seveda sem bil presenečen! Zavedal sem se, v kakšnem položaju sem, da sem priden, da sem delal dobro vzdušje, ampak glede na to, da sem povedal, da nimam želje ostati notri, a so se gledalci kljub temu odločili, da me obdržijo notri, mi ni bilo pa nič jasno.

Niste pričakovali, da se bo to zgodilo?
Ne, ne, ne.

Kako ste se počutili ob tem, ko je Lili oznanila, da ostajate v šovu?
Občutek je bil zelo beden. Občutek sem imel, da sem nekomu nekaj dolžan, da sem kriv za to, da je nekdo odšel domov.

Vas je Binetova ponudba, da lahko odidete in enega od izpadlih tekmovalcev povabite nazaj notri, presenetila?
Niti ne. Še v zadnjem trenutku sem računal nanj, ker sem vedel, da me lahko edino on razume kot osebo in gostinca. Lepo me je presenetil, kapo dol, kaj naj rečem.
Zakaj ste izbrali ravno Janija, da se vrne v šov?
Ker se mi zdi, da ima od vseh izpadlih tekmovalcev največji občutek za to gostilno. Razume bistvo, je gostinec, razume hrano, sicer se mora še veliko naučiti, tako kot vsi, a ima večjo željo po gostilni kot jaz in drugi. Zato sem se odločil zanj.

Se vam je Jani zahvalil, kako je odreagiral?
Ne vem, kako je odreagiral, ker nisva imela stika. On se je vrnil v gostilno po tem, ko sem jo jaz zapustil. Mogoče se mi bo zahvalil na drugačen način. Sicer pa ne potrebujem zahvale, jaz se počutim super.

Zakaj ste že na začetku napovedali, da boste gostilno zapustil v sedmem ali osmem tednu?
Tako funkcioniram že od samega začetka, predvideval sem, da bom v tem času prišel do znanja, ki ga potrebujem. To je bil tudi prvotno moj namen. Bolj sem čutil gostilno, bolj sem jo razumel, manj sem si jo želel, ni to, kar moje srce hoče, zato sem na koncu poslušal samega sebe.

Je bil to glavni razlog, da odidete?
Ja. Moja prva želja je, da sem odličen v kulinariki, šele potem da vodim gostilno. Ko bom postal šef, hočem biti "ta prav", nočem se pustiti maltretirati, nočem, da bi me majhne stvari vrgle iz tira. In to traja, to se ne zgodi čez noč. Konec koncev sem še zelo mlad in svoje znanje moram še nadgrajevati. To pač ni gostilna mojih sanj.

S čim niste bili zadovoljni?
V bistvu je bilo super. Mislim, da je Pop TV naredil več za gostinstvo kot država, za kar jim lahko samo rečem: kapo dol. Poskrbeli so za prepoznavnost kuharjev in pokazali, da jih cenijo, in mislim, da je bilo to tudi bistvo tega šova.

Ste mogoče dobili ponudbo kje drugje?
Ne, o tem niti ne razmišljam. Jaz imam načrt že narejen, grem svojim sanjam naproti.

Ste res prišli le po prepoznavnost, kot je rekla Savina?
Ne, to sploh ni bil namen. Nisem imel namena postati zvezda, prišel sem po potrditev, ali sem na pravi poti.

Kdo ima po vašem mnenju največ možnosti za zmago, koga vidite v finalu?
To je zelo odvisno od njih, saj morajo še veliko pokazati. Mislim, da bo zmagal tisti, ki bo psihično močen, ki bo pokazal spoštovanje do drugih ljudi in bo ob zmagi še vedno zmožen biti človek.

Komu pa vi najbolj privoščite gostilno?
Čisto vsem, ki so ostali notri.

Je šov izpolnil vaša pričakovanja?
Ja, je. To je bila super izkušnja in lahko samo še enkrat rečem: kapo dol ustvarjalcem.

Česa ne boste nikoli pozabili?
Vsega šova, od prvega dne do konca. Nikoli ne bom pozabil ljudi, ki sem jih spoznal, našega šefa, ki je postal moj vzornik.

Kaj vas je šov naučil?
Psihologije človeka, spoznavanja samega sebe, odkril sem, v katerih stvareh sem slab, kaj moram še nadgraditi. Odkril sem nove sestavine, ki jih prej nisem poznal, da je treba veliko potovati, se učiti novih stvari ... to je bil tudi moj namen.

Včeraj ste dejali, da si želite imeti gostilno, ki bila namenjena vsem. Bi vi katero jed na meniju Gostilne spremenili?
Ne, ker je to koncept te gostilne. Vsaka gostilna ima svoj čar in prav je, da so med njimi razlike, ne morejo biti vse enake. Zato ne bi spreminjal ničesar.

Ste se mogoče ustrašili in šov zapustili zato, ker predstavlja veliko odgovornost in ker nagrada ni dovolj velika, ker se gostilna dobi zgolj v najem?
Ne morem reči, da sem se ustrašil, saj sem večkrat pokazal, da sem človek, ki ima rad izzive. Bistvo je, da to ni to, kar jaz iščem. Prišel sem po znanje in izkušnje, sam pa si želim gostilne, ki ji bom predan z dušo in telesom, ki bo skreirana po mojem okusu od vrat do jedi.

Kako pa ste videli odnose med tekmovalci, recimo med Luko in Janijem?
Meni so bili odnosi v hiši jasni od prvega dneva, ampak tega ne želim komentirati, saj je škoda moje energije. Jaz nisem človek za čenče. Je pa res, da njun odnos že od prvega dne ni takšen, kakršen bi moral biti. Tukaj se je za Janija že takoj pojavil izziv, kaj storiti, če ti nekdo ne diši.

Boste morali plačati kazen, ker ste šov zapustili prostovoljno?
Ne. Jaz mislim, da sem vse skupaj od začetka do konca korektno izpeljal.

Komentarjev 2
  • Igor Andolšek 00:34 21.november 2012.

    tud, ta G ...stilna...ne z Janijem..ne z nobenim ne bo laufala ! Smešn mi je folk, ki hod tja jest, pa nastopat pred kamero !!! Te stare mame...ajoj !!! ha ha ha...

  • drmr1980 17:44 20.november 2012.

    Ali bo Pop TV vrnil denar vsem glasovalcem, ker gre za očitni nateg in neupoštevanje glasov ?!?Primer za ZVP ?!?