Magazin > Film & Glasba & TV
1331 ogledov

To so dobitniki letošnjih Viktorjev

viktorji 2017
1/21
Saša Despot
V portoroškem hotelu Bernardin so podelili viktorje, kipce za medijske dosežke v lanskem letu. Nagrade revija Stop podeljuje že od leta 1982.

Viktorje popularnosti je podelila javnost, strokovne viktorje pa izglasujejo člani Akademije Viktor.

Podelitev je letos vodil Vid Valič. "Dobrodošli na prireditvi, na kateri se zbere vsa slovenska smetana in Denis Avdić,“ je govor začel Valič in dodal, da prireditve lani ni bilo, ker je imel Jan Plestenjak že napovedan koncert. Nato se je pošalil iz nominirancev in iz nekdanjega voditelja Viktorjev Jurija Zrneca, češ da je s kariero konec, ko začneš delati reklamo za trgovino.

Prvega viktorja je dobila Manica Janežič Ambrožič, in sicer za najboljšo voditeljico informativne TV oddaje. Manice na podelitev ni bilo. "Odsotna je, ker je v Franciji, kjer ima svoj vinograd. Šalim se. Tam je zaradi francoskih volitev,“ je razložil Valič.

Kipec za najboljšo informativno oddajo pa so dobili ustvarjalci Odmevov. Tudi po ta kipec ni prišel nihče … "Opravičil bi Odmeve, niso pa mi povedali, zakaj. Očitno ne odmevajo do Portoroža,“ se je pošalil voditelj.

Nagrado za obetavno medijsko osebnost je dobil Nik Škrlec. "Najlepša hvala za viktorja, zelo sem vesel. V naši kulturi obstaja ogromno izrazov, kako izraziti zahvalo, a se sedaj nobenega ne spomnim," je povedal Škrlec, Valič pa je po njegovem odhodu z odra izjavil: "Uživaj v tem trenutku, sedaj bo namreč šlo le še navzdol.“

V kategoriji najboljša otroška ali mladinska TV oddaja je nagrado dobila oddaja Infodrom.

Boris Kobal, ki se je najprej zahvalil za vabilo, je podelil viktorja za najboljši dokumentarni film. Dobil ga je Charlatan Maqnifigue.

Jure Godler in Jože Robežnik sta podelila kipec za najboljšo igrano TV oddajo ali TV film. Nagrada je šla v roke ustvarjalcem serije Ena žlahtna štorija. Igralka Ajda Smrekar se je za nagrado zahvalila in dejala, da so sinoči zaključili z dvoletnim maratonskim snemanjem. "Hvala gledalcem in Planet TV-ju, da je pod svoje okrilje vzel avtorski projekt, ki v štartu ne obljublja gledanosti,“ je še dodala.

V kategoriji najbolj popularna radijska osebnost je viktorja dobil Denis Avdić. Na oder je prišel radijski voditelj Miha Deželak, ki je naštel svoje zasluge za Avdićev uspeh. Za najboljšo radijsko oddajo pa so razglasili Radio 1. Po kipec spet ni bilo nikogar. 

Nagrado v kategoriji najbolj popularni glasbeni izvajalec so dobili Modrijani. Po nagrado je prišel oče enega od glasbenikov. "Če bi bil ta datum dve leti prej znan, bi Modrijani lahko prišli. Hvala vsem, ki ste zanje glasovali,“ je povedal.

Oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem je bila razglašena za najbolj popularno tv oddajo, za najboljšega voditelja zabavne tv oddaje pa Lado Bizovičar, ki je pripomnil, da zadnje čase na televiziji več sodi kot vodi.

Nagrado za televizijsko osebnost pa je dobil Peter Poles. "Lahko Vidu zaploskamo za uspešno vodenje viktorjev. Dokazal si, da ne rabiš ne mene, ne brata, ne fotra. Saj brez fotra si bil že celo mladost. Rekli so mi, da sem včasih premehek, a rad sem premehek. Vsaj pri tej oddaji, Dan najlepših sanj, ki jo delamo s srcem,“ je med drugim povedal Poles.

Na koncu so podelili še viktorja za življenjsko delo in posebne dosežke. Za posebne dosežke je bila nagrajena oddaja Štartaj, Slovenija!, za življenjsko delo pa Lado Ambrožič. "Zelo sem počaščen za viktorja, glede na to, kdo vse ga je pred mano dobil. /.../ Na koncu bi rekel le to, da me veseli, da je revija STOP spet začela podeljevati viktorje. Hvala lepa tudi Akademiji Viktor,“ je dejal Ambrožič.

Komentarjev 9
  • Avatar šentjurčanka
    šentjurčanka 12:40 23.april 2017.

    Ali res ne more nobena prireditev potekati brez Valičev?Včasih so nam vsiljevali Galuniča,sedaj pa Valiča.Mi2 so odlični.Ja,druga je pa vse skupaj"Čista jeba"

  • korli 10:53 23.april 2017.

    ti si pa ena pederčina,bosanska

  • Papaja Popi 08:43 23.april 2017.

    Oni so sami sebi namen, da pokažejo, kakor da nekaj delajo z našim denarjem.Gotovo pa požrtije ni bilo in zato niso vsi prišli.