Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

"Sem razočarana, ampak gremo naprej"

Hannah
1/4
Dennis Stachel (EBU)
Hannah Mancini je nocoj nastopila v prvem polfinalu Eurosonga. Žal se v finale ni uvrstila.

V švedskem Malmöju se je nocoj odvil prvi predizbor za pesem Evrovizije. V Finale so se uvrstile Moldavija, Litva, Irska, Estonija, Belorusija, Danska, Rusija, Belgija, Ukrajina in Nizozemska. Kot tretja je nastopila slovenska predstavnica, pevka Hannah. V Sloveniji živeča pevka ameriških korenin je evropsko občinstvo poskušala prepričati s skladbo Straight into Love, a ji žal ni uspelo.

"Sem razočarana, ampak gremo naprej. Kul je. Dali smo vse od sebej. Precej sem presenečena, ker sem ponosna na našo skladbo, ponosna sem na Maestro in na vse nas. Žal nam ni uspelo priti v finale. Opravili smo izjemo delo. To je moderna dub-step skladba, ki morda ni bila popolna za evrovizijsko občinstvo, a nimam nobenih obžalovanj. Imela sem se odlično in zelo sem uživala – v vsaki minuti in nič ne bi spremenila. Tako pač je, tako je življenje, mi pa gremo naprej," je po polfinalu povedala Hannah.

Prav tako se v finale ni uspelo uvrstiti predstavnikom Cipra, Hrvaške, Avstrije, Srbije in Črne gore.

Hannah se je pripravljala tri mesece

Za nastop na Eurosongu, na katerem so Hannah spremljali trije plesalci in spremljevalni pevki, se je ekipa pripravljala tri mesece. Koreografijo za nastop, za katerega je dejala, da je v skladu z glasbo, je zasnoval Anže Škrube.

Besedilo za skladbo je napisala Hannah v soavtorstvu z Markom Primužakom. Za produkcijo pesmi pa so poskrbeli Gregor Zemljič, Erik Margan in Matija Rodić.

Premagati bi morala šest konkurentov

Kot je določil žreb, je Hannah v prvem predizboru nastopila skupaj s predstavniki s Cipra, Danske, Hrvaške, Irske, Nizozemske, iz Ukrajine, Avstrije, Estonije, Rusije, Litve, Srbije, Belorusije, Črne gore, Belgije in Moldavije.

V drugem predizboru, ki bo 16. maja, bodo nastopili predstavniki Latvije, Azerbajdžana, Malte, Islandije, San Marina, Makedonije, Finske, Bolgarije, Izraela, Norveške, Albanije, Madžarske, Švice, Gruzije, Grčije, Armenije in Romunije.

V finalni izbor se bo iz vsakega predizbora uvrstilo po deset najboljših predstavnikov, ki bodo skupaj s predstavniki iz Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije, Italije in s Švedske kot gostiteljice nastopili na sobotnem finalu.

Letošnji 58. Eurosong bo po lanski zmagi Švedinje Loreen v Malmöju. Lani je v Bakuju Slovenijo predstavljala Eva Boto, ki pa se ni uvrstila v finale.

Komentarjev 4
  • mia 07:51 15.maj 2013.

    če si nastop lahko privoščimo naj bo Slovenski izvajalec, da pomagamo na evropsko glasbeno sceno našim glasbenikom. Če pa se odločijo za tujega izvajalca naj bo ta res dober, tak, ki ima vse možnosti za zmago, če bi si projekt ...prikaži večt sploh lahko privoščili.

  • Avatar atojeto
    atojeto 07:48 15.maj 2013.

    Nisem gledal in ne vem kako so glasovali, vendar če bi zgoraj naštete države glasovale druga za drugo, bi najverjetneje imeli več možnosti. V slogi je moč in to vedo bivše ruske države.

  • razumnik 07:43 15.maj 2013.

    To tudi meni ni jasno, kam naprej? Najbrž domov, nazaj na jug