Magazin > Film & Glasba & TV
9078 ogledov

To sta zmagovalca Exatlona!

exatlon
1/10
Planet TV
50 tisočakov sta dobila ...

Kar tri mesece je v Dominikanski republiki potekala težka športna preizkušnja na zahtevnih poligonih, ki so utrudili tudi najboljše. A najbolj naporni od vseh so bili finalni boji, v katerih sta svojo premoč znova dokazala Franko Bajc in Marjanca Polutnik ter upravičila vlogi favoritov. 

Franko in Marjanca sta se v finalu pomerila s Samom Petjetom in Vanjo Štembergar. Naporno fizično tekmovanje je spremljala tudi pomembna odločitev, saj je moral vsak od štirih tekmovalcev izbrati po en poligon in eno finalno igro ter tako premisliti, kateri poligon in finalna igra s ciljanjem mu najbolj ustrezata, pri tem pa paziti, da nasprotniku dela ne olajša. Vsak od četverice je moral tako tekmovati na dveh različnih poligonih, na vsakem poligonu pa se je tekmovalo na štiri osvojene točke. 

exatlon | Avtor: Planet TV Planet TV
Marjanca si je izbrala poligon Močerad, a na njem izgubila 4:2 proti Vanji, medtem ko si je Vanja izbrala poligon Mesto Exatlon in na njem izgubila 4:1 proti Marjanci. Ker je bil rezultat izenačen, sta se morali tekmovalki pomeriti še na tretjem poligonu po izboru vodstva Exatlona in na Modrem dirkaču je Marjanca povedla in zmagala s 4:1. Pot do Frankove zmage je bila medtem hitrejša, Samo si je izbral Zlato mrzlico, kjer ga je Franko premagal z rezultatom 4:1, Franko pa si je nato izbral poligon Pekel ter tudi na njem zmagal s 4:1 in zakoličil svojo zmago. 

Za finaliste so ob strani navijali tudi izpadli tekmovalci iz prejšnji oddaj Igor Mikič, Alen Lamper, Eva Peternelj, Jan Čampa, Andrei Lenart in Lara Deu, ki so se veselili z zmagovalcema.

exatlon | Avtor: Planet TV Planet TV

"Trenutno sem brez besed, vse skupaj se mi zdi malo neverjetno. Tri mesece smo tukaj vsak dan borbali, da sem jaz zdaj ostal edini. Ta zmaga je bila za vse tiste, ki ste verjeli vame, navijali. Za tiste, ki so mi dajali nasvete tukaj, si želeli, da zmagam. Jaz sem na poligonu danes pustil vse. Upam, da se je to videlo. In zmagal! Kaj bo to za nas, dečke. Veliko vzponov, padcev je naredilo to zmago toliko slajšo. Boril sem se proti borcu, ki je dokazal, da je dober, zato je ta zmaga toliko slajša. Zdaj pa novim izzivom naproti!" je po zmagi povedal Bajc in dodal: "Ko sem se danes zjutraj zbudil, sem si rekel, da moram največ 4:2 pustiti, da bo zmaga suverena, da bom lahko sproščeno užival na poligonu. Rekel sem si, da je najpomembnejša prva točka, da ga lahko malo vržem iz tira. In prvo točko sem precej suvereno zmagal. In od tam naprej sem vedel, fokusirano čutil, da mi bo zdaj usojeno zmagati na poligonu, kjer sem začelt to zgodbo in jo tudi končal, kjer sem dobil sovjo kroglo in kjer jo bom zdaj pusti."

Marjanca pa je po zmagi dejala: "Sploh ne vem, kaj se dogaja. Mešane občutke imam. Ne morem verjeti, da se je to dejansko zgodilo – da sem tu, s tem pokalom v roki. Zelo je težak, moram povedati vsem gledalcem, ki me gledajo. Res, neverjetna izkušnja. Nikoli v življenju ne bom tega pozabila. Brez besed sem ostala. Težko karkoli komentiram. Moram prespati, moram dojeti, kaj se je zgodilo. Neresnično. Tako sem hvaležna za vse skupaj – za vse vzpone, za vse padce. Hvaležna sem vsem tekmovalcem Triglava in Jadrana. Brez njih danes ne bi bila tukaj. Načeloma je bila moja želja na  začetku čisto drugačna, ampak po dveh mesecih sem v bistvu res šla proti svojemu cilju, naredila vse, kar sem lahko, in zdaj sem tu, s tem pokalom. Zelo sem vesela, ampak potrebujem še par dni, da dojamem vse, kar se dogaja."
 

Komentarjev 1
  • Avatar Alliastella
    Alliastella 23:38 03.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu -- H︆︆o︆︆t︆︆s︆︆e︆︆n︆︆︆︆n︆︆.︆︆C︆︆︆︆o︆︆m