Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Tokio Hotel: Pravljica, ki še traja

Sodelujte v nagradni igri in morda dobite brezplačno vstopnico za koncert mladih Žurnal24 main
Zgodba o uspehu skupine Tokio Hotel se bere kot zelo lepa pravljica, ki še kar traja. Z naskokom na angleško govoreče trge se jim obetajo še lepše in vznemirljivejše stvari.

Dvojčka Bill in Tom Kaulitz sta že pri šestih letih spoznala, da je glasba njuno poslanstvo. Prelomni trenutek v njunem življenju je pomenil začetek zgodbe o uspehu. Uspehu skupine, ki se je najprej zbrala pod imenom Devilish, slavo pa dosegla kot Tokio Hotel. Da se njihova zgodba bere kot filmski scenarij, pripomore tudi dejstvo, da sta bila dvojčka ob snemanju prvega albuma stara komaj trinajst let. Zveni neverjetno, a je resnično.

"Besedila so pomembna!"
Njihov razvoj, tako osebnostni kot glasbeni, je viden tudi v njihovih raznolikih besedilih. Vsem je namreč skupno, da nosijo neko sporočilo. V pesmi Don't jump poudarjajo, da ne smemo nikoli obupati. Scream ali Schrei govori o tem, da je treba povedati, kar hočeš, saj boš le tako dosegel svoj namen. V pesmi Monsoon pa poudarjajo, da ti bližnji lahko pomagajo, da se spopadeš z vsem, kar ti na pot prinese življenje. Bill priznava, da so zanje besedila pomembna: "Najboljši del tega, da si glasbenik, je, da si na odru in vidiš morje ljudi, ki pojejo tvoja besedila."

V svoji karieri so člani skupine prejeli že številne nagrade. Leta 2006 so prejeli glasbeno nagrado echo za najboljšega novega izvajalca. Bogato z nagradami je bilo tudi leto 2007. Domov so odnesli nagrado echo za najboljši videospot, nagrado bravo za najboljšo rock skupino, novembra pa so jih nagradili tudi na podelitvi evropskih MTV-nagrad. Verjamemo, da bo tudi leto 2008 za njih enako uspešno. Začeli so dobro, saj so spet dobili nagrado echo za najboljši videospot.

V Ljubljano Tokio Hotel prihajajo 28. marca, ko bodo Bill, Tom, Gustav in Georg zaigrali v Hali Tivoli. Še naprej sodelujte v nagradni igri in morda dobite brezplačno vstopnico! V tretjem krogu nagradne igre so bili srečni N. Bevc, N. Bokalj, T. Blatnik Belehar, E. Hafner in B. Tomšič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.