Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Toliko je RTVS stala Evrovizija

maraaya EPA
RTVS je projekt Pesem Evrovizije 2015 stal približno 120 tisoč evrov.

Kot smo poročali, je moral dolgoletni komentator Evrovizije Andrej Hofer letos ostati doma, saj je RTVS denar, ki bi ga porabila za komentiranje z Dunaja, namenila za druge projekte.

Je pa na Dunaj za tri dni odpotoval odgovorni urednik Razvedrilnega programa, Mario Galunič, in sicer z letalom. Cena letalske vozovnice je 130 eurov, prenočil pa je v uradnem hotelu Tekmovanja za Pesem Evrovizije, kjer je cena za nočitev približno 130 eurov. Dogodka se je udeležila tudi direktorica Televizije Slovenija dr. Ljerka Bizilj in njena pomočnica, ki poleg financ skrbi tudi za t. i. izvedbeni del Televizije Slovenija.

Koliko je RTVS stala Evrovizija?

Na RTVS pravijo, da je bil letošnji projekt "najbolj ekonomičen doslej".

"Projekt Pesem Evrovizije je bil realiziran v okvirih, kot so predvideni po Programsko poslovnem načrtu za leto 2015, kar pomeni, da smo vse aktivnosti realizirali za približno 120.000 evrov. V to ceno je všteto: kotizacija za sodelovanje pri Pesmi Evrovizije, stroški udeležbe ekipe na Dunaju (vsi potni stroški, dnevnice in prenočišča), promocijske aktivnosti, nastop naših predstavnikov, produkcija treh spremljevalnih oddaj, ki so bile predvajane pred predizborom v torek (Chonchita – Kraljica Avstrije) ter v četrtek (Od Eme do Dunaja) in pred finalom v soboto (Dunaj, 12 točk), odkup licence za dokumentarno oddajo ORF-a ter participacija za BBC-jevo oddajo Največje uspešnice Pesmi Evrovizije. Pretežni del stroškov je vezan na plačilo kotizacije za sodelovanje, ki znaša približno 70.000 evrov in je določena s strani EBU,“ so za Žurnal24 sporočili z RTVS in dodali, da se je strošek izplačal. "Glede na program, ki smo ga pripravili in prenašali na televizijskih zaslonih je bil letošnji projekt Pesem Evrovizije najbolj ekonomičen doslej. Hkrati pa tudi izjemno gledalsko privlačen, saj so vse oddaje dosegle izjemno gledanost, zato projekt ocenjujemo kot odličen.“

Komentarjev 3
  • Milan Novak 15:52 04.junij 2015.

    Saj to svinjarijo smo morali obvezno plačat mi porabniki elektrike. RTV je leglo ene same mafije, ki je še vedno pod vodstvom bivše ZVEZE KOMUNISTOV,v njej je pa zaposlena sama žlahta !!!

  • vzev 10:43 04.junij 2015.

    Kdaj pa je bil kak dopust sploh poceni. Polovica oseb, ki je šla tja gor je bila samo na dopustu in niso delali nič. Zato pa je to samo zapravljanje našega denarja. Da bi pa kdaj dali nekaj zanimivega na ...prikaži več TV pa ne. Samo neke dolgočasne filme, ki jih tako nihče ne gleda. Naj si malo pogledajo HRT. Je isto državna, pa zna dati na TV ogromno zanimivega. Dobri filmi. Liga prvakov.... Na RTV pač rajši zapravijo denar za tole.

  • rogixl 08:42 04.junij 2015.

    Vse ima pač svojo ceno. Je pa to draga zabava.