Magazin > Film & Glasba & TV
112 ogledov

Tolikokrat se je Slovenija uvrstila v finale Evrovizije

Omar Naber Saša Despot
Veste, kolikokrat se je naša država uvrstila v finale Evrovizije?

Pesmi Evrovizije, glasbenega tekmovanja, katerega začetki segajo v leto 1956, se je Slovenija udeležila 22-krat. Prvič smo se udeležili leta 1993, kot samostojna država, leta 1994 in 2000 pa se je zaradi slabih rezultatov nismo udeležili.

Leta 2004 so Evrovizijo razdelili na tri večere – dva polfinala in eno finale. V trinajstih letih, odkar so uvedli takšno tekmovanje, se je Slovenija v finale uvrstila le štirikrat. To je uspelo Alenki Gotar, Maji Keuc, Tinkari Kovač in Maraayi.

Omar Naber bo letos nastopil v prvem polfinalu, ki ga bomo lahko spremljali danes. Nastopa pod zaporedno številko 17. Zadnji podatki na stavnicah sicer Sloveniji kažejo bolj slabo ...

 
Komentarjev 2
  • pje 10:12 09.maj 2017.

    Groza no gnes bo tota jodlarija po televiziji?!

  • izRODEk 08:02 09.maj 2017.

    Bojkot Evrosonga! Če lahko Ukrajinci prepovedo nastop Ruski pevki, katera ni naredila nič narobe, EBU pa to dovoli pomeni, da je prireditev nelegalna.Omar Naber in ostali nastopajoči, sram naj vas bo, ker v znak solidarnosti niste odpovedali nastop ...prikaži več na Evrosongu v Kijevu. Vprašajte se, kako bi se vi počutili, če bi komu izmed vas prepovedali nastop recimo na Hrvaškem, ker ste bili na morju in ste se kopali v Piranskem zalivu.Ukrajina - fuck off!