Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Tolminci zadnjič gostijo Metalcamp

metal camp
1/11
David Jug
Zaradi nesoglasij med organizatorji Tolminci letos zadnjič gostijo Metalcamp.

V organizacijski ekipi metalskih počitnic ob sotočju Soče in Tolminke ostaja dvojica Roman Fileš in Boban Milunović, ki je že napovedala, da naslednje leto festival kljub temu bo. Vendar z drugim imenom – Metal Days. Obenem lokalno skupnost svarita, da imajo v igri štiri alternativne lokacije. "Živci so v teh letih šli po zlu. Razmere v Tolminu ne dovoljujejo več organizacije takega festivala," poudarja Fileš, ki je kritičen predvsem do občinskih institucij. "Dovoljenje za festival smo dobili šele v petek ob treh popoldne, dva dni pred začetkom. Iz neznanega razloga še vedno nismo dobili dovoljenja za začasno čezmerno obremenitev okolja s hrupom," negoduje Fileš, Milunović pa je občinske veljake okrcal, češ da na sestankih vedno poudarjajo, kako občina od festivala nima nič.

Druga plat medalje

"Nič čudnega, da so organizatorji dovoljenje za festival dobili šele v petek, saj so popolno vlogo oddali le nekaj dni pred tem," na kritike odgovarja tolminski župan Uroš Brežan. Ob tem opozarja na nenavadno prakso pri organizaciji festivala: "Ekipa organizatorjev se je v devetih letih spreminjala, čeprav njeno jedro ostaja enako. V teh letih so zamenjali kar nekaj podjetij, nekatera od njih so šla v stečaj. Dolgovi, ki so jih pustila za seboj v lokalnem okolju, najbrž nikoli ne bodo poplačani. Svojevrsten fenomen je to, da podjetja propadajo, dejavnost z istimi ljudmi pa se pod drugim imenom nadaljuje."

Brežan še poudarja, da je Metalcamp za Tolmin izjemno pomemben: "Tolminci metalce dobro sprejemajo, saj so dobri gostje. Želim si, da bi bilo v bodoče sodelovanje bolj tesno kot doslej. Letos denimo, termin festivala z lokalnim okoljem ni bil usklajen. Verjamem, da lahko, če so dokončno urejena razmerja znotraj organizatorske ekipe, bodoče festivalsko dogajanje skupaj zastavimo tako, da bodo zadovoljni tako organizatorji kot tudi lokalni ponudniki, lastniki na prizorišču, lokalna skupnost in na ta način tudi obiskovalci festivala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.