Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Toti festival v Maribori

Tudi letos bo na festivalu nastopil Zoran Predin. Dnevna vstopnica za festival L Žurnal24 main
V petek se bo v Mariboru začel že 18. kulturnoprireditveni festival Lent.

Letos bo med 25. in 30. junijem potekal že 18. festival Lent, ki velja za enega izmed največjih in najpestrejših v Evropi. Poleg koncertov boste lahko uživali tudi v gledaliških in plesnih predstavah ter raznih delavnicah in športnih prireditvah.

Nastopajo domači in tuji
Lent vsako leto obišče okoli pol milijona obiskovalcev, na festivalu pa se odvije nekaj sto prireditev. Med velikimi imeni iz tujine so v preteklosti na njegovih odrih nastopili že Ray Charles, B. B. King, James Brown, Jimmy Witherspoon, Joe Zawinul in Omara Portuondo. Letos bodo na Lentu od domačih izvajalcev nastopili Zoran Predin, Fake Orchestra, Dalaj Eegol, Adi Smolar, Gal Gjurin, Darja Švajger, Kaja Draksler in drugi, med tujimi pa Repetitor (Srbija), Ray Anderson's Pocket Brass Band (ZDA), Prljavo kazalište (Hrvaška) in preostali.

Nekatere se plača dodatno
Enodnevna vstopnica sicer stane 12 evrov, šestdnevna pa 22. To pa ne pomeni, da boste imeli vstop na vse prireditve oziroma koncerte, saj boste morali za nekatere doplačati. Seznam teh prireditev, ki vas bodo stale dodatnih 15 evrov oziroma s popustom 6 evrov, najdete na spletni strani http://lent.slovenija.net/vstopnice. Med njimi pa so tudi koncerta skupin Perpetuum Jazzile in Prljavo kazalište ter gledališki predstavi Ženske&Moški.com in Čas za spremembo.

Vodič po koncertih na Lentu (izbor)
Petek, 25. junija.
Fake Orchestra (21.00, Stolp), Perpetuum Jazzile (21.30, glavni oder na Dravi), Repetitor (23.00, Mladinin oder), Gal Gjurin (23.00, Sodni stolp).

Sobota, 26. junija. Dalaj Eegol (22.00, Večerov oder).

Nedelja, 27. junija. Adi Smolar (20.15, Jurčkov oder), Darja Švajger & Toti Big Band (21.30, glavni oder na Dravi).

Ponedeljek, 28. junija. Zoran Predin (20.15, Jurčkov oder), Prljavo kazalište (21.30, glavni oder na Dravi).

Torek, 29. junija. Samo Šalamon Trio (22.00, Jazzlent).

Sreda, 30. junija. Ray Anderson's P. Brass Band (22.00, Jazzlent)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.