Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Traktor, ljubezen in rock'n'roll prejel zlato rolo

Traktor, ljubezen in rock'n'roll
1/10
Kolosej zabavni centri
Film Traktor, ljubezen in rock'n'roll režiserja Branka Đurića - Đura je prejel prvo zlato rolo. Komično dramo si je od premiere 1. decembra 2011 po kinodvoranah ogledalo že 33 tisoč gledalcev.

Zlato rolo, ki jo Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljujeta slovenskemu filmu ali filmu v slovenski koprodukciji, ki preseže 25 tisoč gledalcev, so Đuru predali včeraj. Podelitve so se poleg režiserja udeležili še Tanja Ribič, Jaka Fon, Jernej Kuntner, Dario Varga in Feri Lainšček.

Traktor, ljubezen in rock'n'roll je mednarodno premiero doživel že junija 2008 na 54. filmskem festivalu v Taormini, kjer je Tanja Ribič za vlogo v filmu prejela nagrado za najboljšo igralko festivala. Še eno mednarodno nagrado je filmu prinesel 4. festival glasbe in filma septembra 2008 v Jecheonu v Južni Koreji. Film je prejel glavno nagrado festivala, grand prix in 10 tisoč dolarjev.

Prekmurska zgodba

Igrani celovečerec je nastajal v Prekmurju, večinoma na Goričkem, filmska zgodba pa je postavljena v čas, ko se je rojeval rock'n'roll. Kmečki fant iz zakotne prekmurske vasi želi s svojo električno kitaro nastopati na ljudskih veselicah, vendar mu to ob konkurenci tradicionalne ciganske bande, ki izvaja priljubljeno narodnozabavno glasbo, ne uspeva najbolje. Uspe pa mu z glasbo osvojiti srce vaške lepotice Silvije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.