Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Trček po dežju riše mavrico

Gaj Trček Osebni arhiv
Po razpadu tria 2BYONE je Gaj Trček predstavil svojo novo skladbo. Zanjo je sam napisal besedilo, izhaja pa iz njegovih izkušenj.

Pevec Gaj Trček je mnogim ostal v spominu kot tekmovalec pevskega šova X Factor in član tria 2BYONE, tokrat pa se javnosti predstavlja s svojim prvim singlom. Naslov skladbe je Barve po dežju, besedilo pa je napisal sam.

In kaj je glavno sporočilo skladbe? "Da se vsak najde v tej skladbi in si poišče srečo v življenju, ki jo išče. Da naj po dežju, ki je prispodoba težkega življenja, najde svojo barvo in sonce, ki pride po tem," pravi pevec, ki je skladbo napisal iz lastnih izkušenj. Obenem je to tudi njegov racionalen pogled na svet. "Rad dam to na papir, ker se mi zdi, da glasba lepše pride do izraza.“

Za spremljevalne vokale v skladbi je poskrbela njegova učiteljica petja Jasna Žitnik, za glasbeno podobo pa glasbeni producent Matija Jašarov. Pesmi lahko prisluhnete v zgornjem posnetku.

Skupina 2BYONE je razpadla lani oktobra, saj je po besedah Trčka prišlo do nesoglasij. Razšli so se sporazumno. Po eni strani mu je žal, da ne pojejo več skupaj, po drugi pa je zanj bolje, da ustvarja sam, nam je še zaupal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.