Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Trema zaradi vdora v intimo

Pevka se veseli nove vloge. (Foto: IFP)
1/2
Žurnal24 main
Te dni je luč dneva ugledal nov videospot Nuške Drašček in hrvaškega pevca Jacquesa Houdeka za pesem Odkar te ni. Snemanje pa ni minilo brez zapletov.

Duet, ki je uvrščen tudi na albumu Svet je tvoj – najnovejšem izdelku odlične vokalistke Nuške Drašček. Za pesem Odkar te ni je združila moči z vrhunskim glasbenikom Jacquesom Houdekom, s katerim sta se spoznala leta 2006 na festivalu Sunčane skale. Ob njunem naslednjem snidenju sta hitro spoznala, da enostavno morata sodelovati. Če boste pozorno prisluhnili skladbama – saj sta pesem posnela v slovenskem in hrvaškem jeziku, se boste strinjali, da se barvi njunih glasov res ujemata.

Za pesem sta v bližini Poreča posnela tudi videospot. Nuška je za zurnal24.si pojasnila, da so spot snemali v zapuščenem domu za ostarele v okolici, ki je nudil številne romantične kadre. Za  režijo je poskrbela hrvaška režiserka Katja Restović.

Za dvojni trg dvojno delo
Kot omenjeno pa so posneli dve verziji spota, za hrvaški in slovenski trg. Nuško smo povprašali, če so izvajalci dandanes primorani v dvojno delo, ki pomeni tudi dvojni strošek, da bi si utrli pot na tuje glasbene trge. "Zdi se mi, da se ljudje lažje poistovetijo z lastnim jezikom," je pojasnila Nuška in dodala, da se vsak glasbenik odloči, na kakšen način bo osvajal tujino. Meni tudi, da bi hrvaški glasbeniki posneli album v slovenskem jeziku, če bi se jim zdel naš trg zanimiv.

Ko sva se z Jacquesom snemala, sva spoznala, kako zelo sta si jezika različna. Tako kot je on mene jezil z izgovorjavo, sem tudi jaz njega.
Nuška o navidezni podobnosti slovenskega in hrvaškega jezika

"Najboljši hrvaški pevec"
Nuška o pevcu, ki je slovenskemu občinstvu dokaj neznan – Jacquesu Houdeku – pove le najboljše. Nekoč študent Berkleyja, sicer pa šolan vokalist je po njenih besedah "eden boljših, če ne celo najboljši vokalist hrvaške glasbene scene". Kljub prijateljskemu odnosu pa je bilo na snemanju kar precej treme, predvsem zaradi romantičnih prizorov.

Dodatno nerodnost pa je povzročilo petje, saj ne Nuška ne Jacques "ne znata samo odpirati ust" in morata peti tudi zgolj za potrebe snemanja videospota. "Vsakdo ima določen prostor zasebnosti, in ko si z nekom tako blizu, dobesedno vdira v ta prostor," je pojasnila simpatična pevka. No, tremo sta rešila s salvami smeha in posnela video, ki si ga lahko ogledate v priloženem posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.