Magazin > Film & Glasba & TV
46 ogledov

Trije češki prašički za najmlajše

Gledališko-lutkovna predstava za otroke, starejše od treh let, traja 35 minut. ( Žurnal24 main
Dan je kot nalašč za prebuditev otroka v sebi ali pohajkovanje z najmlajšimi. Peljite jih v Mini Teater na Ljubljanski grad, kjer bodo ob 17. uri uprizorili predstavo Trije prašički.

Znana klasična pravljica o treh prašičkih, njihovem prepiru o materialu za hiške in prepirih z volkom je postala podlaga za različna obdelovanja po vsem svetu. Tudi Pavel Polak, eden najbolj znanih čeških lutkovnih režiserjev, priznan po vsej Srednji Evropi, je sprejel izziv in priredil besedilo, namenjeno najmlajši publiki. V Mini teatru je že realiziral predstavo Palček, kjer je uspešno uveljavil povsem samosvoj pristop k lutki in igralcem.

Pavel Polak je minimalističen režiser, ki z enostavnimi gledališkimi sredstvi uspeva pričarati lepoto pravljice in jo prenesti otrokom. Likovnost predstave, ki je v rokah češkega likovnega, filmskega in lutkovnega umetnika Jaroslava Milfajta, je mešanica tradicionalnega stila znane češke lutkovne šole in sodobne vizualnosti. Igrivost naše predstave dopolnjujejo tudi pesmice in humor.

Cena vstopnice za otroke je 6 evrov, za odrasle 8.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.