Magazin > Film & Glasba & TV
53 ogledov

Trije mariborski festivali so združili moči

Mariborski festivali Nagib, Prestopi,  Platforma Katarina Pernat
Nagib, Prestopi in Platforma sodobnega plesa se predstavljajo v štajerski prestolnici. Tokrat skupaj.

Trije moderni festivali se v teh dneh predstavljajo mariborskemu občinstvu. Med 28. avgustom in 10. septembrom bo mesto popestril Nagib, mednarodni festival sodobnega plesa. Organizatorji so razkrili, da bo letos veliko poudarka na druženju in spoznavanju med akterji in občinstvom Nagiba. Med 28. avgustom in 4. septembrom bo potekal 2. Mednarodni festival neodvisnega gledališča Prestopi. “Festival prinaša ogled predstav, ki jih sicer v Mariboru in okolici ne bi mogli videti,” so pojasnili organizatorji. Obema se med 7. in 9. septembrom pridružuje še Platforma sodobnega plesa, kjer se bodo s svojimi predstavami predstavili priznani plesni pedagogi.

“Zavedamo se, da takšno sodobno in moderno dogajanje še ni čisto blizu mariborski publiki, zato smo vsi trije festivali skupaj odprli info pisarno na Gosposki ulici, ki je obenem tudi prizorišče,” je dejala Petra Hazabent, vodja festivala Nagib.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.