Magazin > Film & Glasba & TV
1147 ogledov

Trumpu nagrada za najslabšega igralca, Melania med nominirankami

donald trump, melania trump
Nagrade podelijo dan pred podelitvijo najprestižnejših filmskih nagrad oskar.

Ameriški predsednik Donald Trump je letošnji prejemnik nagrade zlata malina za najslabšega igralca. Največ malin je sicer dobila komedija o detektivu Sherlocku Holmesu z naslovom Holmes & Watson, ki je prejela štiri nagrade, ki jih podelijo dan pred podelitvijo najprestižnejših filmskih nagrad oskar.

Trump je zlato malino prejel za neprostovoljni vlogi v dokumentarnih filmih Fahrenheit 11/9, ki ga je režiral Michael Moore, in Death of a Nation režiserja Dinesha D'Souze.

Za vlogo v Moorovem filmu je bila sicer za nagrado za najslabšo žensko stransko vlogo nominirana tudi ameriška prva dama Melania Trump, a je ni prejela. Premagala jo je predsednikova svetovalka Kellyanne Conway, ki je nastopila v istem filmu o Trumpovem vzponu in posledicah njegove izvolitve za ZDA.

Največ, štiri maline pa je prejela komedija o Sherlocku Holmesu, med drugim jo je dobila za najslabši film in najslabšo režijo, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Te nagrade od leta 1980 podeljujejo kot nasprotje oskarjem. O prejemnikih glasuje okoli 1000 članov združenja za podeljevanje zlatih malin, v katerega se je za 40 ameriških dolarjev mogoče včlaniti prek spleta. Trump jo je prejel že leta 1991.

Komentarjev 2
  • mira74 08:49 24.februar 2019.

    Mor naj jim damo ta levi? Mor pa z veseljem!

  • kapibara1 17:22 23.februar 2019.

    Režimci, dajte jima že mor !! Sta odlična.. Leftardom gresta "pa v nos"..