Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

"Tudi čaj je rokenrol"

The Wombats Wikimedia
Član benda Dan Haggis pozna Ljubljano iz knjige Veronika se odloči umreti, Bled pa prek menedžerja.

To bo vaš prvi koncert v Sloveniji. Kakšne napotke ste dobili od kolegov glasbenikov, ki so že bili v naših krajih?
Kot bend v Sloveniji res še nismo bili, je pa naš menedžer obiskal Bled in je bil nastanjen v bližini jezera – povedal nam je, da je to eden od najlepših krajev, ki jih je kdaj obiskal. Upam, da bomo lahko v Slovenijo prispeli nekaj dni pred festivalom in se malo razgledali naokoli. O Ljubljani sem bral v knjigi Paula Coelha z naslovom Veronika se odloči umreti. O mestu je z besedami naslikal prelepo sliko. Se že veselim, da bom Ljubljano videl tudi z dvema luknjama na svojem obrazu.

Nastali ste v istem mestu kot The Beatles – Liverpoolu. Beatli ali Stonesi? Oasis ali Blur?
Če bi že moral izbirati – The Beatles in Blur.

Kako se z vaše strani vaš prvi album A Guide to Love, Loss & Desperation razlikuje od drugega, This Modern Glitch?
Ena od glavnih razlik je, da smo začeli pri zadnjem albumu bolj uporabljati sintetizatorje in da smo v studiu snemali tri mesece namesto tri tedne. Drugi album je tako bolje “sproduciran” in “popolnejši” kot prvi, ki se ponaša z bolj koncertnim zvokom. Nismo se hoteli ponavljati, zato smo se odločili za izziv.

Zakaj ste za novi album potrebovali cela štiri leta?
Ker smo bili po prvem dve leti na turneji in smo nato okoli 18 mesecev pisali This Modern Glitch. Potrebovali smo čas za razvoj novega zvoka, za katerega smo si želeli, da se ne zgodi prisiljeno. Pesmi so redko najboljše, kot so lahko, če jih k temu siliš. Tretjega albuma pa še nismo začeli ustvarjati ...

Kateri so vaši največji vplivi?
Vsak v bendu ima edinstven glasbeni okus, zato je naše vplive težko posplošiti. Lahko pa bi omenil Radiohead, The Beach Boys, Elliott Smith, Depeche Mode in Weezer.

Ste si že kdaj prej delili oder z Editorsi?
Igrali smo na nasprotnem odru na festivalu v Franciji.

Sta vas nenehno koncertiranje in komercialni uspeh kaj upočasnila pri žuranju? Še živite rokenrolovsko?
Rokenrolovski poskušamo biti vsake toliko časa in na novo napisati nekatera pravila. Naučili smo se, da ne moremo več ves čas žurati, zato kdaj po koncertu spijemo le skodelico čaja, zjutraj pa gremo ven teč. Ja, tudi to je rokenrol ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.