Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Tudi leto 2011 ima dobro

Lei 'Yh Layerjeva hiša Kranj
Imamo dobro glasbo letos s 15 izvajalci različnih zvrsti, od popa do rapa.

V Sloveniji imamo dobro glasbo. To s kompilacijo zdaj že tradicionalno dokazujejo na Valu 202, ki bo danes v Kinu Šiška predstavil četrto ploščo iz serije Imamo dobro glasbo.

Na njej bo tokrat mogoče prisluhniti 15 izvajalcem, ki jih je izmed več kot 180 prijavljenih glasbenikov oziroma približno 260 prispelih skladb izbrala žirija Vala 202 v sestavi Aide Kurtović, Andreja Karolija, Jerneja Veneta, Jureta Longyke in Igorja Bašina.

Kraljevsko spremstvo

"Za vse izvajalce na kompilaciji menimo, da prinašajo svežino," o glasbenikih, izmed katerih se bodo trije – Kill Kenny, Gorazd Lampe in Lei'Yh – danes zvečer v Kinu Šiška predstavili tudi v živo (in brezplačno), meni Bašin. Iz izbora sicer noče izpostavljati nikogar, obenem pa poslušalce opominja, da morajo pokazati zanimanje za izvajalce in njihove koncerte, "saj sta prav živa glasba in dogajanje tisto, kar dela sceno živo in pestro".

Na Valu 202 bi kompilacijo poleg Kina Šiške z veseljem predstavili tudi na drugih prizoriščih po Sloveniji. "Upamo, da nam bo uspelo, vendar ne moremo obljubiti," pravi Bašin, bo pa zato v vseh bolje založenih ploščarnah od danes zagotovo mogoče kupiti ploščo Imamo dobro glasbo – Val 011, na kateri bo vse izbrane glasbenike mogoče slišati vsaj prek nosilca zvoka.






Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.