Magazin > Film & Glasba & TV
3793 ogledov

Tudi najbolj neizprosen TV oče je šokiran, ko mora svojemu otroku reči: Je** se"

Brian Cox, Nasledstvo HBO
Serija Nasledstvo se je s tretjo sezono vrnila v svojem slogu: z disfunkcionalnimi odnosi in dialogi, ki gledalcev ne presenečajo več. Na čase morda šokira glavnega zvezdnika, Briana Coxa, ki je v ekskluzivnem intervjuju priznal, da kreatorja serije večkrat presenečeno vpraša, če mora res svojemu otroku reči "je** se".

Na male ekrane se je s tretjo sezono vrnila uspešna dramska serija Nasledstvo, ki sledi družini Roy in njenemu razmišljanju o prihodnosti v času, ko se bo moral njihov ostareli oče in patriarh umakniti iz podjetja. V osredju zgodbe so Logan Roy in njegovi štirje otroci, ki skupaj nadzirajo enega največjih medijskih konglomeratov na svetu. 

Logan Roy (Brian Cox) je izvršni direktor medijsko-zabavljaškega konglomerata Waystar/Royco. V pričakovanju, da bo odstopil vodilno mesto v podjetju svojemu nasledniku, njegovi štirje otroci razmišljajo vsak o svoji prihodnosti, vendar so njihovi načrti v neskladju z nameni drugih sorojencev. 

Tretja sezona se nadaljuje po nenadni odločitvi domnevnega dediča Kendalla (Jeremy Strong), da razkrije škandal v podjetju, tretja sezona spremlja Royevo vojno, medtem ko iznajdljiva politična svetovalka Shiv (Sarah Snook), nastopaški direktor Roman (Kieran Culkin) in njun izobčeni polbrat Connor (Alan Ruck) vsak zase podpirajo očeta, medtem ko ščitijo lastne interese.

Brian Cox je v ekskluzivnem intervjuju razkril ozadje ustvarjanja serije in razkril, če ima Logan Roy sploh rad svoje otroke, hkrati pa tudi priznal, da je tudi sam včasih zgrožen nad dialogi. "Še jaz včasih rečem: 'Moram res reči to?'," je dejal.

Brian Cox, Nasledstvo | Avtor: HBO HBO

Kako je bilo snemati zadnjo epizodo druge sezone, v kateri Logan Roy jasno pove, da družina potrebuje krvavo žrtvovanje?

Bilo je odlično. To je bil odličen prizor, ki je čudovito nakazal, kaj se bo zgodilo. Zgodba se je začela odvijati na način, ki si ga je lahko zamislil samo Jesse Armstrong (glavni pisec in kreator serije, op. p.). Nova sezona je glede razvoja dogodkov res presenetljiva. Veliko se dogaja, seveda ne smem ničesar razkriti, lahko rečem le, da je neverjetna serija.

Od zadnje epizode v drugi sezoni je vsem ostal v spominu izraz na Loganovem obrazu, ko je slišal, da je njegov sin javnosti razkril zločine podjetja. Videti je bilo, kot da se je rahlo nasmehnil, si je Logan ob tem nekako mislil: "To je moj fant?"

Do neke mere, da. Ker smo se o tem že pogovarjali, da mora Kendall postati morilski, mora se naučiti tega. Mora biti morilec, ki ubija, a se ne vmešava preveč. Zato je Logan nekako ponosen, da se je Kendall potrudil. A z njegovim karakterjem bo to težko, saj v osnovi on ni morilec. On je Kendall Roy, ne Logan Roy.

Jesse Armstrong z ekipo piscev stalno izpopolnjuje scenarij, tudi, ko že snemate, in celo dopušča igralcem, da na različne načine preizkušajo besedilo. Je to vam, igralcu, ki je delal že veliko gledaliških iger, všeč?

Oh, obožujem Jessejev način dela. Je edinstven in preprosto osupljiv, že samo v smislu njegovega razumevanja serije. Skrbi ga, če je preveč popoln! Ne mara popolnosti, želi si zmešnjavo. Ko smo snemali nek prizor in je izpadel preveč popoln, sem mu rekel, da je sam kriv, saj je predober pisec. Mora se naučiti sprejeti to dejstvo. Mora živeti s tem, da ima takšen talent. Je preprosto fantastičen, poleg tega pa res razume in ne obsoja likov. To serijo je zelo enostavno obsojati, a on tega ne počne, serijo pelje po poti, ki si je nikoli ne bi zamislili. Skrbi za nenehno presenečenje. 

Brian Cox, Nasledstvo | Avtor: HBO HBO

Bi lahko rekli, da ima Logan rad svoje otroke?

To sem tudi sam vprašal Jesseja. Odvrnil mi je: "Seveda ima rad svoje otroke." Ko smo torej dorekli to, koliko mu pomenijo njegovi otroci in kakšno razočaranje mu prinašajo, kar je pravzaprav rdeča nit te serije. V jedru, ki ga ne vidimo in ga on ne izrazi, jih ima rad. V tej sezoni so glede tega pravi izzivi, nekakšni tragični elementi v stilu Shakespeara.

Liki v seriji niso ravno všečni. Zakaj imamo torej tako radi serijo, v kateri nastopajo tako antipatični liki?

Mislim, da nas spominja na to, kdo smo v osnovi. Udarja na tako različne strune, za mnoge od nas. Toda to je Jessejeva spretnost, to Jesse počne: on je pritegnil ljudi v to serijo na neverjetno briljanten način. In ljudje so ujeti kot ribe - so na trnku. So na trnku Nasledstva in ne morejo se sneti z njega. To je pač takšna serija, polna je čudovitih ljudi iz vseh področij; ne samo igralcev, tudi kostumografija, mojstri ličenja, snemalna ekipa ... vsi so neverjetni. Naša ekipa je res prekleto dobra.

To je pravzaprav serija o enem odstotku prebivalstva, ki ima več premoženja kot vse ostalo svetovno prebivalstvo skupaj, morda gre celo za 0,1 odstotka. A gledalci se vseeno povežejo s serijo. Kako ji to uspeva?

Mislim, da je to zato, ker imamo vsi ambicije. Včasih so onemogočene, včasih jih pokopljemo, včasih pa uresničimo. Včasih nas je zaradi njih sram. Mislim, da je razgaljenost Nasledstva to, kar potegne ljudi. Na nek način je vse skupaj tudi surovo: jezik, zloraba, ... Še celo jaz včasih rečem: Moram res reči to?

Brian Cox, Nasledstvo | Avtor: HBO HBO

Nove epizode tretje sezone Nasledstva so na sporedu vsak ponedeljek na HBO ob 20. uri. Oboževalci si jih lahko ogledajo tudi na HBO GO, kjer sta dostopni tudi pretekli sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.