Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Tudi nuklearka se bo tresla

Laibach 

bodo 21. 

aprila 

nastopili v 

Kulturnem 

domu Krško 

– vstopnice Žurnal24 main
Laibach. V četrtek, 21. aprila, bodo nastopili v bližini Jedrske elektrarne Krško.

"V Sloveniji je seveda od jedrskega onesnaževanja bistveno nevarnejše sevanje vročih glav," so nam povedali Laibach, ki bodo 21. aprila nastopili v Krškem, kjer domuje tudi naša jedrska elektrarna, ki je zaradi nedavnega potresa na Japonskem spet postala aktualna. Laibach, ki veljajo za najprepoznavnejšo in najuspešnejšo slovensko skupino v tujini, so bili vedno večji od glasbe same, zato smo jim zastavili nekaj aktualnih vprašanj.

 

Vsak, ki premore toliko poguma in norosti, da stopi za krmilo države, kakršna je Slovenija, je zrel tudi za častni potni list neobstoječe države, kakršna je NSK.
 

Udeležujejo se le smiselnih referendumov

Na vprašanje, ali se udeležujejo referendumov, ki nas radi pričakajo ob nedeljah, so odgovorili, da le tistih, ki se jim zdijo smiselni oziroma ki so lahko dobljeni. Ker so nekdanjemu predsedniku Milanu Kučanu podelili častni potni list države NSK, nas je zanimalo, ali si ga po njihovem mnenju zasluži tudi kateri od aktualnih politikov, morda Borut Pahor ali Janez Janša: "Nedvomno; vsak, ki premore toliko poguma in norosti, da stopi za krmilo države, kakršna je Slovenija, je zrel tudi za častni potni list neobstoječe države, kakršna je NSK."

 

Nekaj polemik na slovenski desnici je sprožil tudi dvoevrski kovanec s podobo partizanskega heroja Franca Rozmana - Staneta, ki ji je bila dodana zvezda. Ta pa laibachovcev ne moti – ravno nasprotno, saj so mnenja, da bi bilo treba zvezdo vrniti tudi na državno zastavo: "Ali konec koncev Slovenija ni ena od zvezd Evropske unije? Sicer pa je ta kovanec že postal kultni zbirateljski predmet vseh evropskih numizmatikov."

 

Laibach | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pametna država nadzor izvaja neboleče

Laibach so se nedavno vrnili s turneje po Evropi. Pa jih nekatere države in režimi še vedno smatrajo kot grožnjo in nadzirajo, kot smo lahko videli v dokumentarcu Razdružene države Amerike? "V sodobnih državah in režimih, ki se jemljejo resno, smo vsi ljudje, vse fizične, pravne, civilne in uradne osebe, vse javne, tajne in privatne osebe, vsi davkoplačevalci in tisti, ki se izogibajo davkom, potencialna grožnja državi, zato smo tudi vsi tako ali drugače nadzirani. Pametna država takšen nadzor izvaja posredno in neboleče, brutalne države pa so pri tej raboti bolj ‘iskrene’," odgovarjajo Laibach.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.