Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Tudi pesmi dobivajo gube

Dinu Merlinu (Bosna in Hercegovina), enemu od najpopularnejših glasbenikov na Ba Žurnal24 main
Dino Merlin. Z Evrovizije najprej na odre držav, ki sta mu na tekmovanju dali največ točk.

Pri nas ste nastopili že velikokrat. Zaradi česa se ljudje vedno znova vračajo na vaše koncerte?
To vprašanje je skorajda nemogoče racionalizirati, vem pa, da se vedno trudim dati kar največ. Zagotovo to prepozna tudi publika. Poleg tega – ne vem, ali gre za naključje ali ne – sta moja prva dva koncerta po evrovizijskem nastopu v državah, iz katerih smo prejeli po 12 točk – v Sloveniji in Avstriji, tako da bo imel ta koncert tudi zato dodaten naboj.

Na evrovizijski oder ste se letos vrnili po 12 letih. Zakaj?
Ljudje s televizije so me vrsto let klicarili, da bi kakorkoli sodeloval pri Evroviziji, in vedno sem rekel ne. No, to leto sem privolil. Bil sem sredi ustvarjanja novega albuma, napisal sem pesem, s katero bi lahko dosegel dobro uvrstitev in ki sem jo želel predstaviti na tako veliki sceni, kakršna je evrovizijska. Obleči dres svoje države je velika čast.

Kakšen se vam je zdel nastop naše predstavnice Maje Keuc?
To je odlična pop skladba. Maja je mlado in nadarjeno dekle in veselim se, da jo bom gostil na svojem koncertu.

Stavnice so vam napovedovale visoko uvrstitev. Ste bili zaradi šestega mesta kaj razočarani?
Absolutno ne. Z uvrstitvijo sem še kako zadovoljen, zlasti s tem, kako je bila pesem sprejeta. Mesece smo bili med favoriti; to se je videlo tudi po ogromnem zanimanju medijev. Za sabo smo pustili svetovno znani fantovski band Blue ter favoritinje Francijo, Irsko, Nemčijo in Rusijo.

Ste sredi snemanja novega albuma. Lahko poveste kaj več?
Moje skladbe gredo vzporedno z mojimi leti in tako z vsakim novim albumom tudi pesmi dodam kakšno gubo. Skupaj dozorevamo in se ukvarjamo z resnimi temami. Ta plošča bo zagotovo drugačna od prejšnjih, saj se nerad ponavljam.

Na sceni ste skoraj 30 let. Ste že kaj razmišljali o tem, da bi se glasbeno upokojili in kaj bi tedaj počeli?
Seveda sem. Pogosto pomislim, kako imam vsega dovolj, a ko na vrata potrkata nova pesem in zgodba, se jima predam. Nekje sem prebral, da je gradnja sublimirana moška poezija. V delu življenja bi se zagotovo posvetil temu, da bi pred mojimi očmi nastajalo nekaj novega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.