Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Tudi Picaboj ima čustva

Picaboj Gala Hala
V četrtek bo v Gali Hali svoj plošček z naslovom Tudi jaz imam čustva predstavil Picaboj, starosta ljubljanske ulične scene, raper in lomilec ženskih src, ki vam ob vsem tem z levo roko pripravi še slastno pico.

Fidžija, tistega plejboja, ki je svoje ime spremenil v Picaboj, mnogi poznajo po delu v zasedbah Ironic Tronic, Cancel, Leftegg in drugih glasbenih sodelovanjih. Nekaterim se je v spomin vtisnil z ulice, drugim iz mesta.

Za glasbo je Picaboja navdušil njegov oče, sicer strastni zbiralec plošč, nanj je imel velik vpliv tudi brat DJ Dado, zadnja leta pa je zasidran pod okriljem Magnificove založbe Dom svobode. Pred leti se je dokončno odpravil na solo pot, se pustil pretepsti redarjem v diskaču nad mestom v komadu Umor v disku, nato se ga je na smrt nasekal in vzklikal Pijn.

Skupaj s producentom, bobnarjem in glasbenim sopotnikom Schatzijem, znanim predvsem po delu s svojim bratom Magnificom, je ustvaril pestro glasbeno zgodbo, ki se potika po različnih vplivih urbanih godb – od seksi šlagerjev, popa, funky ritmov do jeznoritega hip hopa, ki jo bo v preprosti formi predstavil tudi na promociji svojega prvenca Tudi jaz imam čustva. Ta je poln zabavnih zgodb mladega žurerja, romantika in razgrajača, z vsemi odkloni v skrajno veselje na eni strani ter tegobami vsakdanjika na drugi.

Ob njem bosta na odru še DJ Dado in kitarist Miha Imperl.

Komentarjev 1
  • allstarr111 09:30 19.junij 2012.

    Faaaaaaaak Dej nared nam uslugo in nehi pojat za vedno, resno.