Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Tudi risana smrt je kruta

Butasti los Lumpy je med čarovniškim trikom na pol prerezal rumenega zajčka z im Žurnal24 main
Happy Tree Friends. V vsakem delu serije umrejo vsi nastopajoči. Črni humor risanih junakov navdušuje tudi Slovence.

TV. Tako kot vse serije je tudi Happy Tree Friends (Vesela druščina) na slovenske TV zaslone prišla z nekajletno zamudo. Večina Slovencev pa zaradi spleta priljubljeno risano serijo pozna že od prej.

Na svoji uradni spletni strani opozarjajo, da risanka ni za majhne otroke.

Kje na televiziji?

Oglejte si na TV. Na programu HBO Comedy (s slovenskimi podnapisi) in na spletu (YouTube in na uradni spletni strani http://htf.atom.com).

Nadaljevanje. Nekateri risani junaki iz Vesele druščine se od leta 2008 pojavljajo tudi v seriji Ka-Pow!

Odbite živalce. Vsi liki so počlovečeni sesalci.

Vsega je kriv "modri" los
Čeprav je risana serija na videz otroška oziroma otročja, je izjemno nasilna, kjer je smrt junakov, ki umrejo v vsakem delu, prikazana zelo grafično. Velikokrat so prikazani tudi notranji organi – anatomija pri likih je zelo realistična. Glavni lik je Lumpy, neinteligentni los modre barve z rogovoma, ki sta obrnjena vsak v svojo smer. Njegovo pomanjkanje pameti je po navadi razlog za smrt drugih likov in posledično tudi njegove. V risanki nastopajo še Cro-Marmot (zamrznjen neandertalec), Cuddles (rumen zajec), Disco Bear (disko medved) in drugi bizarni liki. Nihče od nastopajočih v Veseli druščini ne govori oziroma vsi le momljajo in kričijo.

Uspeh: od spleta do sveta
Happy Tree Friends so ustvarili Rhode Montijo, Kenn Navarro, Warren Graff in Aubrez Ankrum iz studiev Mondo Mini Shows. Začetki sicer segajo v leto 2000, ko se je risanka sprva predstavila le na spletu. Takrat so imeli več kot 15 milijonov obiskov na mesec. Danes jo lahko po televiziji gledamo v številnih državah po svetu – tudi v Grčiji, na Filipinih in v Rusiji.



Starši nad risanko ogorčeni

Največji nasprotniki Vesele druščine so starši, saj “po nesreči” risanko ujamejo tudi majhni otroci. Še posebno sporen se jim zdi napis “neprimerno za majhne otroke ali velike dojenčke”, ker naj bi se pojavljal na premalo vidnih mestih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.