Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

TV brez Posebne ponudbe

Posebna ponudba Arhiv TV Slovenija
Ukinitev oddaje. TV Slovenija kljub dobremu odzivu s sporeda umika oddajo Posebna ponudba.

Edine specializirane potrošniške oddaje na slovenskih televizijah Posebna ponudba v finančnem načrtu informativnega programa TV Slovenija za prihodnje leto ni več.

Po besedah direktorja TV Slovenija Janeza Lombergarja nacionalka oddajo ukinja zaradi novosti v programu. "Programsko-produkcijski načrt za prihodnje leto, ki je zdaj v fazi osnutka in razprave na programskem svetu, bo konec novembra izoblikovan v predlog in predložen programskemu svetu v potrditev," pojasnjuje Lombergar.

Dober odziv in gledanost

Oddaja sicer dosega štiriodstotno gledanost, kar je več kot 70 tisoč gledalcev, po mnenju varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev Miše Molk pa tudi odgovarja na zelo relevantna vprašanja naših državljanov.

"Ni ga med nami, ki ne bi bil tudi potrošnik. Oddaja je res posebna brezplačna ponudba nasvetov, kam po kaj in koliko je to vredno. Zlasti v času recesije je zelo pomembno, kam napotiti potrošnika, da bo zadovoljen in ne ogoljufan," meni Molkova. Lombergar pa pravi, da zaradi dobrega odziva na vsebino oddaje ne razmišljajo o kakršnikoli ukinitvi teh vsebin, "ampak le o njihovem še uspešnejšem posredovanju gledalcem".

Novi programski blok

Osnutek programsko-produkcijskega načrta nacionalke med drugim predvideva v živo povezovan programski blok med Poročili in Dnevnikom.

"V ta okvir bodo z željo po širšem in učinkovitejšem doseganju ciljne publike in sporočilnih ciljev kot vsebine, stalne redne rubrike ali tedenske krajše oddaje prenesene tudi nekatere vsebine, ki so bile doslej v obliki samostojnih oddaj razpršene v terminskem načrtu predvajanja popoldne in zgodaj zvečer," dodaja Lombergar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.