Magazin > Film & Glasba & TV
66 ogledov

TV3 ukinja produkcijo

Scena 05.02.13, zadetek v petek, klemen slakonja, foto: tv3 medias TV3 Medias
Zamude s plačili. TV3 Medias ukinja produkcijo dela lastnih oddaj zaradi finančnih težav.

Ker določene agencije zamujajo s plačili, so se na TV3 Medias odločili ukiniti lastno produkcijo, sodelovanje pa so prekinili tudi z nekaterimi sodelavci, ki so jo ustvarjali, smo izvedeli neuradno.

Bojan Umer, direktor televizijske postaje, informacijo potrjuje. "Spomladi smo imeli osem lastnih oddaj, načrtovali smo, da bomo njihovo število v prihodnjih mesecih še povečali, in sicer na deset ali 11. A razmere so takšne, da zdaj dejansko ukinjamo tri oddaje, s tremi pa ne bomo začeli, kot smo načrtovali, ampak ostajajo na čakanju," pravi Umer, obenem pa poudarja, da ukinjajo le del lastne produkcije in da ohranjajo vsaj pet oddaj v svojem programu.

Lastnik insolventen

Večinski lastnik te televizijske postaje je sicer Pink, d. o. o., ki je po javno dostopnih podatkih plačilno nesposoben. Insolventna družba je lansko poslovno leto končala z nekaj več kot 300 tisoč evri minusa.

TV3 je sicer pred časom že ostala brez ene oddaje v lastni produkciji, in sicer zato, ker jim je na Pop TV s celotno ekipo, ki je ustvarjala oddajo Zadetek v petek, prebegnil Klemen Slakonja. Na Popu so jim ponudili boljše pogoje oziroma več denarja za oddajo. Slakonja je na TV3 na oddajo dobil 1.500 evrov neto in dodatne bonuse za gledanost v znesku 400 evrov, med pripravljanjem oddaje pa še mesečni pavšal tisoč evrov.

Komentarjev 4
  • KOJAK 10:57 18.november 2013.

    HA HA HA :)

  • Pinoki 10:28 18.november 2013.

    Ojojoj, Tina Pogacnikvem, da mi ne bos verjela, ampak vseeno: oddaje NE poneumljajo! Niti te na TV3 ne. Res pa je, da je potrebna določena količina bebavosti, da jih gledaš. Tako da, verjemi mi, tudi če ukinejo cel TV3, ...prikaži več ne boš zaradi tega nič manj neumna ;)

  • Tina Pogacnik 08:01 18.november 2013.

    več al manj nas njihove oddaje poneuljajo..korist bi bila, da ukinejo TV3