Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

U2 praznujejo 20. obletnico

U2 Reuters
Skupina U2 je ob 20. obletnici legendarne plošče Achtung Baby pripravila posebne izdaje plošče z doslej neobjavljenimi pesmimi in dokumentarnim filmom.

Pred natanko dvajsetimi leti so irski rockerji ustvarili ploščo Achtung Baby, ki jo je Bono takrat opisal kot "zvok štirih moških, ki sekajo Joshua Tree", John Pareles iz New York Timesa pa je zapisal, da so U2 s to ploščo vstopili v bitko za devetdeseta. Plošča je prejela grammyja za najboljšo rock izvedbo in postala ena izmed plošč, ki je najbolj zaznamovala 90. leta prejšnjega stoletja in kariero skupine U2.

U2 ponujajo še več

Achtung Baby, ki je sedma studijska plošča priljubljene skupine, je oboževalce najprej osvojila s singlom The Fly, sledili so mu Mysterious Ways, One, Even Better Than The Real Thing in Who's Gonna Ride Your Wild Horses. Iz arhivov iz časa snemanj so zdaj izbrskali neobjavljene pesmi, dokumentarne videoposnetke ter ploščo z demo posnetki. U2 bodo zato izdali pet različic dopolnjene plošče, vključno z vinilko, zgoščenko, DVD-jem in digitalnimi različicami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.