Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

U2 uglasbili muzikal o Spider-Manu

Zvezda odrskega Spider-Mana bo pevec Reeve Carney, sicer frontman skupine Carney Žurnal24 main
Broadway. Turn Off the Dark bo prvič prikazan 14. novembra, v rednem programu bo od 21. decembra.

Muzikal Spider-Man: Turn Off the Dark (Izklopite temo), ki bo tudi poln cirkuških akrobacij, v redni broadwajski program prihaja šele 21. decembra, saj so uprizoritve zaradi dodatnih vaj in finančnih težav prestavili. Projekt, za katerega sta glasbo napisala Bono in The Edge iz skupine U2, bo namreč stal 50 milijonov dolarjev.

"To je Ulikses 21. stoletja"
Režiserka Julie Taymor je glavnega igralca Reeva Carneyja odkrila na nastopu njegove skupine Carney v New Yorku. V muzikalu o Spider-Manu bodo kot pododrski bend nastopili tudi drugi člani skupine. "Osnovna zgodba govori o piflarskem fantu Petru Parkerju, ki dobi veliko moč, z njo pa pride tudi velika odgovornost," je za časnik USA Today povedala Taymorjeva.

“Pri vsej stvari je najbolj posebna prav vsakdanjost Petra Parkerja. Morda se sliši čudno, a Spider-Man je prav tako pomemben za 21. stoletje, kot je bil Ulikses za antično Grčijo. To so moralne uprizoritve, kjer nastopajoči oziroma liki zelo odkrito prikažejo, kdo v resnico smo,” pa je prepričan Bono, glas skupine U2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.