Magazin > Film & Glasba & TV
55 ogledov

Ubežnici na komični avanturi

Ubežnici Festival Lent
Danes priporočamo ogled gledališke komedije Ubežnici, ki jo bodo ob 22. uri premierno uprizorili na Odru Rotovž na mariborskem festivalu Lent.

Ubežnici je zgodba o rivalstvu in prijateljstvu dveh žensk katerih skupna pot - zgodba se povsem slučajno začne ob treh zjutraj na "nacionalki".

Starejša, Klavdija, ženska polna življenja in z obsežno biografijo - prtljago življenskih radosti in ljubezenskih užitkov, beži iz doma za ostarele, v katerega jo je povsem brezčutno "pospravil" njen sin. Mlajša, Margot, mati in žena, z obsežno prtljago nepotrebnih reči beži  iz svojega doma in od svoje družine točno na hčerkin 18. rojstni dan, saj se zaveda, da je njeno življenje žene - matere služkinje "popolno sranje". Ko štopata ob avtocesti se povsem nenačrtovano prične njuna skupna zgodba - potovanje dveh t.i. "osvobojenih" žensk, ki ju bo skozi niz komičnih situacij, dogodkov in avantur pripeljalo do resničnega prijateljstva, ki ga čas ne more izničiti.

Praizvedba komedije, ki sta jo leta 2007 napisala Pierre Palmade in Christophe Duthuron, je bila v Bordeauxu, 12. septembra istega leta. Zaradi izjemnega uspeha je bila igra kmalu prevedena v več tujih jezikov in zelo hitro doživela na desetine različnih uprizoritev širom Evrope in Amerike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.