Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Uf, prihajajo The Ting Things

The Ting Things Arhiv organizatorja
Aktualna urbana muzika in druge kreativne akcije bodo v urbanem središču prestolnice 12. junija mešale štrene. Kino Šiška bo namreč v Križankah postregel s premierno izdajo festivala UF!, na katerem bodo kot glavni tuji gostje nastopili The Ting Tings. Uf!

Festival UF! osvežuje ponudbo najaktualnejših svetovnih izvajalcev na slovenski koncertni sceni in vzpostavlja festivalsko platformo za dotok vrhunskih mednarodnih in domačih odrskih atrakcij.

Kot zvezde prvega UF! festivala bosta nastopila eksplozivna Katie White in Jules De Martino, britanski tandem, bolj znan kot The Ting Tings, ki je pravkar v svet poslal svoj drugi album Sounds From Nowheresville.

Pop band z dušo pankerjev
The Ting Tings, zasedba, ki je nastala leta 2007 v Salfordu, je neobičajen pop fenomen tiste vrste - globalno uspešen pop band z dušo pankerjev iz umetniške šole. Katie je manchestrska "pop liderka za široke množice" (vokal, bas boben, kitara, kravji zvonec, besedila, melodije), Julesova senzibilnost pa je bolj avantgardna (bobni, loop pedal, bas kitara, klavir, klaviature, pesmi, backvokal, Londončan italijanskega porekla z diplomo iz likovne umetnosti). Postala sta popolna purista v slogu naredi-sam, saj sta glasbo sama pisala, izvajala in producirala, poleg tega pa še sama poskrbela za slikovni material, video koncepte, koncerte, svoj slog oblačenja in svojo spletno stran.

Za vstopnico, kupljeno v omejenem ”early bird” kontingentu boste odšteli 22 evrov, v redni predprodaji 29 evrov, na dan festivala pa 35 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.