Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

UF! za urbano Ljubljano

Crystal Castles Arhiv skupine
UF! bo danes v Križanke pripeljal The Ting Tings in Crystal Castles.

V Sloveniji imamo lepo število manjših festivalov (zlobneži bi rekli nekaj deset preveč), zdaj pa smo dobili še takšnega, ki odpira vrata indie skupinam. Teh bo šest in bodo oder Križank zasedle že danes. "Festival UF! je zasnovan z namenom, da se v Ljubljano pripeljejo aktualna, trenutno vroča imena iz indie-elektro-pop sfere, ki jih je zelo težko ali pa nemogoče dobiti za klubske špile, in da se hkrati v isti dogodek vključijo izvajalci iz različnih, a še vedno kompatibilnih sfer med alternativo in mainstreamom," je o programski zastavitvi festivala povedal Matjaž Manček iz Kina Šiška, ki festival organizira, in pojasnil, da predpona urbano pred festivalom pomeni predvsem vsebinsko aktualnost in svežino ter inovativno žanrsko prepletanje in nagovarjanje mlajših generacij.

Trije tuji in trije domači bendi

Ali je Ljubljana zrela za tovrstni festival, bo po besedah Mančka pokazal obisk, je pa pri nas, kot je poudaril, težko spromovirati aktualne vsebine, ki niso na prvo žogo. Iz Manchestra tako kot zvezda večera prihaja dinamičen pop dvojec The Ting Tings, ki mu je v zadnjih štirih letih uspelo povzročiti pravo glasbeno evforijo, pred njima pa se bo pred vnovičnim odhodom na Japonsko od domače publike poslovil N'toko. Angažirani raper bo obenem vezni element za divja elektro darkerja iz Kanade Crystal Castles, tadva pa bosta oder zasedla, potem ko bodo publiko ogreli Barely Modern, Willy Moon in New Wave Syria.

"Sanjsko"

"Crystal Castles v Sloveniji, to je fantastično. Še več, najin bend odpira špil zanju, to je pa že sanjsko," je nad nastopom pred Kanadčanoma navdušen Rok Pezdirc iz slovenskega dvojca New Wave Syria, ki je naklonjen manjšim festivalom, medtem ko bi si kitarist in pevec Žiga Petkovšek iz garažnega tria Barley Modern želel kakšnega večjega. "Če pogledam slovenske festivale, je vsako leto isto, mladi pa poslušajo veliko druge glasbe in ne samo to, kar jim servirajo naši festivali," pravi in za konec dodaja, da bi v Sloveniji rad videl večji festival, ki bi bil osredotočen na novo sceno. Pa naj bo UF!, upajmo, vsaj dober začetek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.