Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Ujemite ritem očarljivih Mojo Hand

Odzivi na njihove koncerte so bili zaradi uigranosti, dinamičnega repertoarja in Žurnal24 main
Eden zadnjih koncertov na letošnjem Orto festu v Orto baru bo pripadal skupini Mojo Hand. Ujemite jih ob 22. uri.

Mojo Hand so nastali jeseni 1995, ko se je kitarist Slaven Kalebić vrnil z dvoletnega študijsko - glasbenega bivanja v Teksasu ter zbral zasedbo s katero je preigraval bluesovske standarde. Zvok skupine je bil od samega začetka zasnovan na izročilu teksaškega bluesa ter rhytm'n'bluesa.

Že neštetokrat so napolnili klubska prizorišča po vsej Sloveniji, zadnje čase pa vedno pogosteje nastopajo tudi na festivalih v tujini. Trikrat so že nastopili na festivalih v Italiji, Leta 2008 so se prvič odpravili na turnejo po Srbiji, kjer so nanizali 6 nastopov od Beograda do Subotice, leta 2009 so turnejo po Hrvaški in Srbiji začeli z nastopom na Mednarodnem blues festivalu v Osijeku, lani pa so nastopili na Memorialnem jazz in blues festivalu Geza Balaž Gari v Kikindi. Po nastopu na Orto festu načrtujejo novo turnejo po bivši Jugoslaviji skupaj z novosadskimi Šinobusi.

Zadnja leta je v repertoraju Mojo Handa vse več avtorskih skladb. Dve sta se znašli v bikerskem dokumentarcu Motorkult, ena - Glad I'm Dead - je izšla na kompilaciji Tivolski pomp leta 1998, prav ta čas pa pod budnim producentskim očesom Petra Penka dokončujejo samostojen album.

Za vstopnico bsote danes odšteli 10 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.