Magazin > Film & Glasba & TV
86 ogledov

Ujeta: Srhljive okoliščine v snežnem metežu

Ujeta Blitz
Obeta se nam eden najbolj napetih trilerjev leta.

Ovdovela otroška psihiatrinja Mary (Naomi Watts) se po usodni moževi avtomobilski nesreči odseli na podeželje, kjer v samoti skrbi za paraliziranega sina. V oskrbo dobi žalujočega dečka, ki je ostal brez mame, toda fantek med snežnim metežem izgine. Ker ga policija ne najde, Mary pričnejo mučiti grozljive nočne more, kmalu pa se tudi v hiši začnejo dogajati nerazložljivo srhljive stvari. Čeprav Mary poskuša najti razumno razlago, se ji zdi vedno bolj verjetno, da je na sledi nadnaravnim pojavom, toda v grozljivem iskanju odgovorov vedno težje loči med sanjami in resničnostjo.

Scenaristka Christina Hodson pravi, da je navdih za scenarij dobila, ko je sama živela v garsonjeri v New Yorku, v kateri je nenehno škripalo. Zamišljala si je, kaj vse bi lahko tičalo za nepojasnjenimi zvoki, ki jih je poslušala cele noči, in nato v pičlih šestih tednih spisala scenarij. Rezultat je napeta psihološka srhljivka z enostavno zgodbo, zapletenimi čustvenimi podtoni in pretresljivim zaključnim preobratom. "Hotela sem pravila žanra postaviti na glavo," pravi, "in pri tem puščati sledi in namige, na katere se lahko spomni gledalec, ko dojame, kaj se dogaja."

Triler si boste v kinomatografih lahko ogledali od 15. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.