Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Ujeti mladost - to je pravi ritem

Zbežali smo v ritem mladosti!
1/115
Katja Bedenk
Mladost je norost, ki jo je sinoči ujela več tisoč glava množica pred ljubljanskim Kolosejem in Vodnim mestom Atlantis. Zabave lačnim najstniškim nadebudnežem so kri po telesu pognala velika glasbena imena, energijo pa so sprostili v dveh arenah.

Zabave željna mladina je že po pouku, kot nam je povedala druščina gimnazijcev, odložila šolske torbe in za nekaj ur petkovega večera obveznosti pustila doma. Čas je bil za Ritem mladosti!

Da pred petimi leti ni šlo le za muho enodnevnico, so organizatorji dokazali že predlani in lani, ko so v goste povabili zvezdniški imeni September in Agnes, ki jo je lani prišlo poslušat več kot 25 tisoč obiskovalcev. Letos se je pod zvezdnatim nebom zibalo več kot 30 tisoč ljudi, kar gre morda pripisati uvedbi še ene arene, kjer je izbrano moštvo didžejev, med katerimi sta bila najbolj odmevna the Shapeshifters, postreglo z elektronskimi vibracijami. "Dodali smo še eno areno, ravno zato, da se še bolj približamo tistim, ki jim najbolj ustreza določena zvrst. Tukaj imamo tako splošno areno za vse tiste, ki imajo radi različne zvrsti, za plesne navdušence pa je letos prvič plesna arena," je za Žurnal24 pojasnil Rok Ostrež, urednik vsebin na Radia Antena, ki je poleg Collegium Mondial Travel zaslužen za enega najbolj vročih septembrskih dogodkov.

Na R.I.O. se dobro pleše
Vsekakor je bil širok nabor glasbenih imen, s katerimi je mladina žurala vse do polnoči, prava izbira. Medtem ko so v poznih popoldanskih urah oder ogrevali Avven, so prizorišče zvečer med drugim dodobra napolnili Zlatko, Gušti in Maja Keuc, ki pravi, da je Ritem mladosti vsako leto eden izmed glavnih dogodkov tudi zanjo, saj je zbrana ogromna množica ljudi: »Meni je super, da lahko tudi na takih dogodkih delim svojo glasbo, ki pri nas ni tako prisotna, pa bo na tak način vedno bolj

Ritem mladosti pa ne bi bil prava norost če ga ne bi prežela vroča kri nasmejanih najstnikov, ki so čakali vrhunec večera, nemško plesno skupino R.I.O.. »Prišla sem s prijateljicami, tako kot vsako leto, letos pa komaj čakamo R.I.O., saj se na njihovo glasbo res dobro pleše,« nam je zaupala devetošolka Nina.  In ni se le plesalo, temveč je tudi žgalo. Siddharta je s svojimi mašinskimi hiti podžgala še zadnje iskre mladosti, ki ji je na koncu zavladal še ognjemet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.