Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Umetnika spoznajte pod zvezdami

Umetnik
1/16
Arhiv Kinodvora
Na Ljubljanskem gradu se z nocojšnjim filmom Umetnik (The Artist) - letošnjim zmagovalcem oskarjev - ob 21.30 odpira letošnji Film pod zvezdami.

Hollywood leta 1927. Obdobje nemega filma se počasi približuje svojemu koncu. George Valentin (Jean Dujardin) je eden nespornih filmskih idolov; prepoznaven po ozkih brčicah in značilni beli večerni opravi igra v eksotičnih pripovedih o intrigah in neustrašnih podvigih.

Na premieri svojega novega filma spozna Peppy Miller (Bérénice Bejo), mlado in živahno igralko na poti do uspeha. Medtem ko se Peppy počasi vzpenja na hollywoodski lestvici, se George znajde pred razpotjem: naj sprejme zvočni film ali pa tvega zdrs v pozabo.

Umetnik je prisrčen in zabaven poklon klasičnemu obdobju ameriške kinematografije. Združujoč komedijo, romanco in melodramo izrisuje zgodbo o epohalnem trenutku filmske zgodovine in je hkrati sam natanko tisto, kar slavi: črno-beli nemi film, ki se, da bi očaral občinstvo, zanaša na podobe, igralce in glasbo.

Na Gradu se dobimo vsak večer ob 21.30

Točen spored filmov je znan in si ga lahko ogledate v galeriji. Filmi bodo do 18. avgusta, ko bo Film pod zvezdami 2012 sklenil Morilec Joe (Killer Joe), na sporedu vsak dan ob 21.30. Cena vstopnice, ki so že v prodaji, znaša štiri evre, le za predpremiere in premiere boste odšteli pet evrov. V primeru dežja projekcija odpade, film pa si boste lahko ogledali naslednji dan ob 21.30 v Kinodvoru. Vstopnico lahko sicer zamenjate za katerokoli drugo projekcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.