Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Umetniški poklon ameriški klasiki

Umetnik Arhiv Kinodvora
V ljubljanskem mestnem kinu Kinodvor si lahko ogledate prisrčen in zabaven poklon klasičnemu obdobju ameriške kinematografije, film Umetnik (The Artist). Na sporedu bo ob 15. in 19. uri.

Hollywood leta 1927. Obdobje nemega filma se počasi približuje svojemu koncu. George Valentin (Jean Dujardin) je eden nespornih filmskih idolov; prepoznaven po ozkih brčicah in značilni beli večerni opravi igra v eksotičnih pripovedih o intrigah in neustrašnih podvigih.

Na premieri svojega novega filma spozna Peppy Miller (Bérénice Bejo), mlado in živahno igralko na poti do uspeha. Medtem ko se Peppy počasi vzpenja na hollywoodski lestvici, se George znajde pred razpotjem: naj sprejme zvočni film ali pa tvega zdrs v pozabo.

Umetnik je prisrčen in zabaven poklon klasičnemu obdobju ameriške kinematografije. Združujoč komedijo, romanco in melodramo izrisuje zgodbo o epohalnem trenutku filmske zgodovine in je hkrati sam natanko tisto, kar slavi: črno-beli nemi film, ki se, da bi očaral občinstvo, zanaša na podobe, igralce in glasbo.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.