Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Umirjeno ujemanje vokala, basa in bobna

DJ Flight se lahko pohvali z dejstvom, da je že vse desetletje rezidenčna didžej
1/57
Žurnal24 main
Na Metelkovi sta nastopili DJ Flight in MC Ayah. Prva je dama za gramofoni, katere seti še zdaleč niso nedolžni, druga pa je zadnje čase ena od najbolj zaželenih vokalistk.

Drumwise nas je v letošnji sezoni pogostil s kar nekaj kultnimi imeni drum'n'bass (D'N'B) glasbe. Tako smo lahko v letošnji sezoni bobna in basa degustirali Teebeeja in Cyantifica v oktobru, Bassinvaderse v novembru, mesec pozneje sta entuziaste na noge dvignila Makoto in MC Deeizm, januarja Kubiks, ta mesec oziroma minuli petek, 14. marca, pa dve elitni ženski imeni; DJ Flight in MC Ayah.

Slednja je zadnje čase zelo zaželena vokalistka, ki je med drugimi sodelovala tudi z Apexom in zapela v komadu Space Between ter z Bunglom v pesmi If I Leave. Seti dame za gramofoni, ki sliši na ime Flight, prav tako še zdaleč niso nedolžni, pohvali se lahko z dejstvom, da je že vse desetletje rezidenčna didžejka Metalheadz, s svojim didžejanjem pa menda karizmatično poletava nad množico v klubih.

Obe smo torej imeli čast slišati in videti, vendar sta tudi malce razočarali. V velikem pričakovanju dveh uspešnih bejb smo morda pozabili na umirjeno vokalno spremljavo, nemara pa smo le pogrešali malo več kemije in koketiranja med nastopajočima in množico, navsezadnje obstaja tudi možnost, da smo vajeni bolj poskočnih in predrznih ritmov drum'n'bassa, kot sta nam jih v kri vlivala Danaja v predigri in Lunic po performansu nežnejše dvojice.

Vsekakor lahko dodamo, da je energija v klubu bistvenega pomena in povsem drugačna, če nam jo podajata dve nadarjeni gostji. Navsezadnje je bila morda publika tista, ki ni bila dovolj dovzetna oziroma ni oddajala zanju potrebnega feedbacka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.