Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Umrl avtor legendarnih hitov

Norman Whitfield je napisal mnogo pesmi, ki so postale svetovne uspešnice. Žurnal24 main
V 68. letu starosti je umrl pisec pesmi Norman Whitfield, čigar pesmi so priredili tudi The Beatles, The Rolling Stones, Marvin Gaye in The Temptations.
Norman Whitfield je zadnje mesece preživel v kalifornijski kliniki Cedar-Sinai, kjer je na koncu tudi podlegel hujši obliki sladkorne bolezni. V uradnem poročilu je zapisano, da naj bi preminul v torek, 16. septembra, ob 15.30.

Whitfield je v svoji dolgoletni karieri napisal mnogo hitov, kot so "I Heard It Through the Grapevine" (Marvin Gaye) in "Papa Was a Rolling Stone" (The Temptations) – mnoge druge, kot so "Money", pa so priredili tudi Beatli in Rolling Stonesi.

Največ svojih uspešnic je spisal skupaj z Barrettom Strongom, s katerim sta bila tudi sprejeta v alejo slavnih avtorjev (Songwriters Hall of Fame) leta 2004. Soul pevec Smokey Robinson pa je Whitfielda označil za enega izmed najbolj ustvarjalnih piscev glasbe tega časa. Le pred tednom dni pa je glasbena revija Billboard pesem "I Heard It Through the Grapevine" (Marvine Gaye, 1968) uvrstila na 68. mesto najboljših singlov zadnjih 50 let.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.