Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Umrl najbolj znan glas filmov

Hal Douglas
1/2
Youtube
Hal Douglas je bil človek, ki je še tako dolgočasnemu napovedniku filma dal tisto nekaj, zaradi česar nas je pritegnil h gledanju. Tega glasu ne bomo slišali več.

Pred enim tednom je v 90. letu starosti umrl Hal Douglas, ameriški igralec, ki je svetu znan kot legendarni pripovedovalec napovednikov, svoj glas pa je posodil tudi nešteto televizijskim oglasom. Če se še vedno ne spomnite njegovega glasu, si oglejte zgornja videoposnetka.

Halov prodorni glas smo lahko med drugim slišali v napovedniku filmov Filadelfija, Forrest Gump, Njegovi tastari in Smrtonosno orožje. Kariero je sicer začel z delom na radiu, kasneje pa je postal producent za priznane oglaševalske agencije v New Yorku. V 70. letih prejšnjega stoletja se je odločil za posojanje svojega glasu oglasom, promocijskim spotom in napovednikom. Leta 2005 je vse to pustil za seboj in se upokojil.

Njegovo življenje se je končalo 7. marca, po hudi bitki z rakom na trebušni slinavki. Imel je ženo Ruth, hčerko in dva sinova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.