Magazin > Film & Glasba & TV
1023 ogledov

Umrl nekdanji pevec benda Faith No More

koncert, občinstvo
1/2
Profimedias
Pri 57 letih je umrl nekdanji šef benda Faith No More, je sporočila njegova družina.

Chuck Mosley je umrl, kot so sporočili, zaradi zapletov z zdravjem, ki so nastale zaradi odvisnosti, s katero se je v preteklosti dolgo spopadal.

"Po dolgem času, ko mu je uspelo ostati trezen, je Charles Henry Mosley, umrl 9. novembra. Z vami delimo vzrok Chuckove smrti kot opomin vsem, ki se bojujejo z alkoholom ali drogami," so zapisali.

Pripisali pa so še, da sprejemajo donacije za njegov pogreb.

Mosley je bil pri Faith No More pevec med letoma 1984 in 1988, ko je z njimi posnel dva albuma. Pesem We Care A Lot z istoimenskega prvega albuma je postala ena njihovih najbolj prepoznavnih skladb. Opisali so jo kot "briljantno sarkastičen funk-rockovski odziv na Live Aid in pesem We Are the World."

Mosley je veliko pripomogel k žanrovski opredelitvi skupine, ki igra zanimivo mešanico hip-hopa, thrasha in hardcora. Leta 1988 so ga iz benda vrgli, nadomestil ga je Mike Patton.

"Na začetku je bilo težko, tam nekje od leta 1990 dalje pa smo spet bili prijatelji. Tudi na oder so me recimo povabili, ko so imeli koncert v San Franciscu," je dejal pred časom.

Kariero je nadaljeval v skupinah Bad Brains in Cement.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.