Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

Umrl oče Bradyjevih

Sherwood Schwartz Reuters
Umrl je ustvarjalec dveh najbolj priljubljenih komičnih serij v sedemdesetih Sherwood Schwartz.

Sherwood Schwartz, ki je ustvaril dve najbolj priljubljeni komični seriji Gilligan's Island in Bradyjeva klapa, je umrl v torek v Los Angelesu na svojem domu. Umrl je naravne smrti, ob njem pa je bila zbrana družina. Star je bil 94 let. Za njim žalujejo 69-letna soproga Mildred, sinova Don in Rooss ter hčerka Hope Juber.

Igralka Florence Henderson, ki je v Bradyjevih uprizorila mater družine, je užaloščena nad njegovo smrtjo in se ga bo spominjala kot čudovitega moža. "Sherwood Schwartz mi je spremenil življenje. On me je izbral za ikonsko mater, Carol Brady," je povedala.

"Bil je čudovit pisec in producent, pa tudi čudovit mož, oče, dedek in prijatelj. Njegov smisel za humor ga nikoli ni zapustil in vedno sem rada poslušala njegove zgodbe, ki so bile neskončne in so nas nasmejale do solz. Večina zgodb je bila iz njegovega življenja. Nikoli v vseh letih, ko ga poznam, ni izgubil živcev. Bil je odličen učitelj," je še dodala.

Schwartz je za omenjeni seriji, ki so ju kritiki raztrgali, občinstvo pa sprejelo z navdušenjem, napisal tudi naslovni skladbi. Neutrudljiv pisec, ki je delal do svojega 90. leta, je sledil bratu Alu, ki je pisal za komika in igralca Boba Hopa ter napisal več scenarijev za komedije, ki so jih predvajali na malih zaslonih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.