Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Umrl režiser Minghella

Minghella je glasno podprl film I Know I'm Not Alone, ki prikazuje mirovna priza Žurnal24 main
V 54. letu je zaradi krvavitve po rutinski operaciji na vratu umrl britanski režiser Anthony Minghella, ki je prejel oskarja za film Angleški pacient.
Anthony Minghella se je filmu in gledališču zapisal že leta 1975, ko je za oder priredil delo Mobius the Stripper. Desetletje pozneje je njegova kariera vzcvetela. V 80. je veliko delal za televizijo, predvsem kot scenarist. Podpisal se je tudi pod več filmov o inšpektorju Morsu.

Leta 1996 je dosegel enega od vrhuncev svoje kariere. Za režijo filma Angleški pacient ga je akademija nagradila z oskarjem. Prejel je še dve oskarjevski nominaciji, in sicer za filma Nadarjeni gospod Ripley in Hladni vrh; obe za scenarij.

Snemal za laburiste
Kritiki so ga skoraj raztrgali leta 2005, ko je za laburiste režiral kratki film za potrebe njihove kampanje. V filmu so gledalci lahko videli sodelovanje med nekdanjim in sedanjim premierjemTonyjem Blairom in Gordonom Brownom.

Minghella se je preizkusil tudi v režiranju opere. Uprizoritev Puccinijeve Madame Butterfly so si lahko ogledali ljubitelji opere v Londonu, Vilni in New Yorku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.