Magazin > Film & Glasba & TV
1846 ogledov

Umrla bosanska filmska zvezda

Nazif Mujić
Imel je le 58 let.

Lokalni bosanski mediji pišejo, da je umrl igralec Nazif Mujić, ki je za vlogo v filmu Epizoda u životu berača željeza leta 2013 v Berlinu prejel nagrado srebrni medved. Mehmed Mujić, igralčev sorodnik in predstavnik za medije, je povedal, da je igralec umrl naravne smrti.

"Njegova družina živi v težkih socialnih razmerah. Njegovi prijatelji so se zavzeli in začeli s humanitarno akcijo, v kateri bodo zbirali denarna sredstva za njegove najbližnje, da bi Nazifa lahko kar se da pristojno pokopali,“ je za medij Klix povedal Mehmed.

Film Epizoda u životu beraža željeza je pretresljiva zgodba, ki temelji na resnični drami, ki jo je preživela igralčeva družina. Nazifova žena je imela kar nekaj zdravstvenih zapletov med nosečnostjo, hkrati pa ni imela zdravstvenega zavaroanja. Film spominja ljudi na težke okoliščine Romov, ki živijo v Bosni in Hercegovini, piše hrvaški Dnevnik.hr.

Mujiću je kratka filmska slava za nekaj časa življenje spremenila na bolje. Po nagradi, ki jo je prejel na Berlinalu je dobil službo v podjetju v Tuzli. Kasneje se je vseeno odločil, da bo skupaj z družino srečo poiskal v obljubljeni deželi, Nemčiji, kjer so zaprosili azil. Prošnjo so v Nemčiji zavrnili, zato se je igralec z družino vrnil v rodno državo.

Kasneje je Nazif svojo nagrado srebrnega medveda celo prodal, da bi dobil denar za vsakodnevne potrebe svoje družine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.