Magazin > Film & Glasba & TV
10414 ogledov

Umrla je še ena legenda rock and rolla

Sveča
1/2
Profimedias
Star je bil 89 let.

Zabavljač Fats Domino je z bluesovskim vokalom in boogie-woogie slogom igranja na klavir pomagal izstreliti rock and roll v orbito. Znan je bil po uspešnicah kot “Blueberry Hill,” “Ain't That a Shame” and “I'm Walkin’.

Mark Bone, predstavnik policistov v ameriški zvezni državi Louisiana je smrt potrdil, podrobnosti njegove smrtni pa niso znane.

Med zgodnjimi rokerji je Fats Dominu po prodaji plošč konkuriral le Elvis Presley. Neprestano je kraljeval na Billboardovih lestvicah.

V glasbenem slogu, ki so ga povezovali z uporništvom, Domino s svojim pristopom h glasbi ni bil upornik. Za razliko od Elvisa Presleya, Jerry Lee Lewisa ali Little Richarda je pel z nežnim glasom.

Bil je naravni talent, pravi glasbeni zgodovinar John Broven in dodaja, da se mu niti sanjalo ni, zakaj je tako slaven. "To je njegovo simpatičnost na odru še povečalo," poudarja Broven. Njegovi največji hiti so bili priljubljeni pri vseh generacijah, vse to pa je naredil, ne da bi pod vprašaj postavil svoje korenine iz New Orleansa.

Fats Domino | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.