Magazin > Film & Glasba & TV
8 ogledov

Umrla zvezda muzikalov

Cyd Charisse je zaslovela sredi 40. let prejšnjega stoletja. Žurnal24 main
V 86. letu starosti je umrla hollywoodska plesalka in igralka Cyd Charisse, ki je zaslovela kot partnerica Freda Astairja in Gena Kellyja na filmskem platnu.

Umrla je v torek v bolnišnici v Los Angelesu zaradi srčnega infarkta.

V Teksasu rojena Cyd Charisse, s pravim imenom Tula Ellice Finklea, je plesno kariero začela v priznani baletni skupini Ballet Russe, zaslovela pa je po tem, ko jo je sredi 40. let minulega stoletja odkril filmski studio MGM in ji dodelil glavne vloge v hollywoodskih muzikalih ravno v času, ko je bila ta zvrst na vrhuncu popularnosti.

Preboj ji je uspel z vlogo v muzikalu Pojmo v dežju (1952), čeprav je v paru z Genom Kellyjem nastopila le v enem prizoru. Že leto pozneje je dobila glavno vlogo v glasbeni komediji Dvignite zaveso, kjer je zaigrala skupaj s Fredom Astairjem. S Kellyjem je med drugim sodelovala še v muzikalu Brigadoon (1954), z Astairjem pa v Silk Stockings (1957).

Po zatonu hollywoodskega muzikala v poznih 50. letih se je le redko pojavljala na velikem platnu, pač pa je s svojim možem, pevcem Tonyjem Martinom, nastopala po nočnih klubih in igrala v televizijskih produkcijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.