Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

"Đura bolj cenijo v tujini kot doma"

Angelina Jolie, Branko Đurić - Đuro Reuters
Tanja Ribič nam je zaupala, kako sta z Đurom na Berlinalu zažurala s hollywoodsko smetano.

Tanja Ribič nam je zaupala, da se z Đurom projekcije filma Traktor, ljubezen in rock'n'roll na Berlinalu nista udeležila, saj je Đuro raje nastopil Angelini Jolie v čast. Izvedeli smo, da je zanimanje za film bilo, vendar glede na to, da smo Slovenci premajhni, bi rabili več promocije, tudi ljudje, ki so za to zadolženi, bi se lahko bolj potrudili. Ribičeva je zaupala, da je imela namen na projekcijo priti tudi Angelina, vendar je istočasno potekala gala prireditev Cinema for peace, kjer so ji podelili nagrado, na tej podelitvi pa je s pesmijo Miss Sarajevo v duetu s svetovno znanim tenorjem Marcom Hellerjem nastopil tudi Đuro. Za nastop mu je med drugimi čestital tudi Bob Geldof.

 

Đuro in Tanja sta večer nadaljevala ob večerji v družbi Angeline, Brada Pitta, Boba Geldofa, El Baradeja, Catherine Deneuve in Cristopherja Leeja, kasneje pa je sledila še spontana zabava ob klavirju v znamenju pesmi iz bivše Juge. Danis Tanović je sedel za klavir, najbolj razpoložena za prepevanje pa sta bila Rade Šerbedžija in Tanja. "To je postalo prijetno doživetje, saj veste – vsega dobrega se človek hitro navadi (smeh). Lepo je, ni pa nič posebnega. Najlepše je, da imaš prijatelje po celem svetu," o druženju s hollywoodsko smetano pravi Ribičeva.

Tanja si kariere v tujini ne želi

Tanjo smo vprašali, če si po vseh Đurovih uspehih v tujini tudi sama želi česa podobnega: "Posebej za to se ne trudim, saj imam doma družino in službo. Zunaj je treba nonstop obiskovat avdicije. Jaz tega nočem. Kar sem do sedaj posnela izven Slovenije, sem bila izbrana na podlagi posnetkov. Če bi hotela kariero zunaj, bi se morala vreči v to pred leti, jaz pa sem si takrat ustvarjala družino," pravi in dodaja, da občuduje Angelinino predanost, pojasnila pa nam je tudi, zakaj zvezdniškega para ne bo na ljubljansko premiero filma V deželi krvi in medu:

"Čudim se, kako sploh vse to zdrži in niti sekunde ne pokaže utrujenosti. Izjemno je pridna in disciplinirana. Mora iti nazaj k otrokom, nisem pričakovala, da bo sploh prišla v Sarajevo. Težko ji je in resnično mora racionalizirati urnik."

Komentarjev 5
  • drmr1980 19:27 17.februar 2012.

    Bolan si ti , v glavo! Še enkrat si pezdetek preberi, kaj sem napisal, govorim pa to zato, ker me je oče z družino med vojno v Bosni poslal v Slovenijo. Star je bil pribljižno kot Đuro... s tem, da ...prikaži več je on tam ostal in se boril za domovino! Sedaj njemu in stricu lahko žal prižigam le sveče... AMPAK, jst sem živ, diplomiral v Sloveniji, si ustvaril družino, kupil stanovanje... In nikoli, ampak NIKOLI ne pljuvam po Sloveniji, ki mi je omogočila novo življenje, in za to sem hvaležen! Ne glede na dogodke zadnjih let... In NIKOLI mi ni nihče naprej metal, da sem bosanc!!!

  • geko 13:47 17.februar 2012.

    Ti nekoga ne ceniš, če pobegne pred vojno? Kot prestrašen zajček?????? Bolano

  • geko 13:39 17.februar 2012.

    Na žalost to ne velja le za Đura, ampak za vse. Zaradi naše pregovorne nevoščljivosti tako težko izustimo kakšno pohvalo. Zajebani Slovenci. S tem pa samo sebi škodo delamo.