Magazin > Film & Glasba & TV
9 ogledov

Usoda Antigone v rokah skrivnosti

(Foto: Uroš Hočevar, SLG Celje) Žurnal24 main
Antigono zagotovo že vsi poznate. Pa poznate tudi odrsko uprizoritev? Ogledate si jo lahko ob 19.30 v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju.

Osrednja tema Antigone (Pia Zemljič) je pokop oziroma prepoved pokopa. Antigonin stric Kreon (Renato Jenček), novi tebanski kralj, prepove pokop Polinejkovega trupla, ki naj bo plen ujedam, njegovega brata Eteokla pa ukaže pokopati z vsemi častmi.

Antigona se kljub prepovedi odloči, da bo bratovo truplo pokopala. Na ostankih civilizacije se Antigona upre ukazu tebanskega kralja Kreonta. Njun konflikt se razraste v katastrofo. Oba, Kreon in Antigona, upata na podporo meščanov. Kreon ne more biti vladar brez njihove podpore, Antigona pričakuje njihovo razumevanje.

V mestu, polnem javnih skrivnosti, kjer nihče ne ve, koliko in kaj v resnici kdo ve, vsak igra svojo igro in izkaže se, da je oblast v rokah tistih, ki iz ozadja odločajo o usodah posameznikov in države.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.