Magazin > Film & Glasba & TV
84 ogledov

Usoda Žurnalovega fotografa na filmskem platnu

Roubichou Gauthier Dejan Mijovič Anže Petkovšek
Usoda fotografa Žurnal24 navdihnila francoskega filmarja.

Dejan Mijović je julija 2010 tako nesrečno padel, da mu je stisnilo vretenca. Kljub pesimističnim napovedim zdravnikov, da bo popolnoma hrom, se je Dejan po enem letu postavil na noge, počasi pa se izboljšuje tudi njegova motorika. Njegov optimizem in želja po življenju sta tako navdihnila njegovega prijatelja, francoskega igralca in glasbenika Gauthierja Roubichouja, da je sklenil o njem posneti film.

"Vedno je lahko še hujše"

Roubichou pravi, da bo film govoril o upanju, ljubezni in prijateljstvu. "Slabe stvari se ne dogajajo le drugim ali v filmu. Če bi se meni zgodilo to, kar se je Dejanu, bi verjetno izgubil upanje. Dejan pa je dokaz, da upanja ne smeš nikoli izgubiti. Zame je zgled," je razložil Roubichou in dodal, da je takoj, ko je izvedel za prijateljevo nesrečo, začel razmišljati, kako bi lahko ustvaril nekaj, v čemer bi lahko oba uživala. "Ko je do mene prišla vest o Dejanu, sem po svetu ravno promoviral kitajski film Lao Wai. Udeleževali smo se filmskih festivalov v Buenos Airesu, Moskvi, ZDA, Singapurju. Zelo smo uživali in pomislil sem, da bi film nekoč lahko promoviral skupaj z Dejanom.“

"To je zame velika pustolovščina"

V filmu, ki ga bodo snemali v ZDA, Franciji, Argentini in Sloveniji ter v katerem bodo realni dogodki prepleteni s fiktivnimi, bodo poleg Roubichouja zaigrali Kathleen Gati (24, Transformerji 3, Razočarane gospodinje), pevka Olivia Ruiz, Dolores Guevara (nečakinja Che Guevare) in tudi Mijović. "Zelo me je presenetil. Že vse življenje obožujem filme. Nisem pa vedel, da bom v filmu dobil vlogo. Še vedno ne vem, kako se bom odrezal. To je zame velika pustolovščina," se veseli.

Snemanje filma, ki za zdaj nosi naslov Smile at the Sun (Nasmehni se soncu), naj bi končali do pomladi 2013. Do takrat pa mladega filmarja čaka še veliko dela. Čeprav so njegov začetni proračun s 50 tisoč evrov povečali na 300 do 500 tisoč evrov, mora najti nove investitorje. "Potrebujem pomoč industrije, televizijske ali kinematografske. Če želim najti nove investitorje, jim moram pokazati dogovore z ljudmi, ki želijo film zakupiti. Potrebujem denar in tehnično podporo," je povedal režiser, ki upa tudi na pomoč iz Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.