Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Usodni ljubezenski zaplet

Romeo in Julija Nejc Saje, Gledališče Koper
Shakespearova Romeo in Julija sta tudi pri nas doživela najrazličnejše upodobitve. Tokrat vam ju v gledališču Koper predstavljajo v lutkovni preobleki. Na sporedu nocoj ob 20. uri.

V tokratni uprizoritvi mojstrovine Williama Shakespeara boste gledalci imeli še vedno opravka z usodnim ljubezenskim zapletom med Romeom in Julijo, še vedno boste priča legendarnemu prizoru na balkonu in še vedno bo na koncu polno mrtvih, tako tistih, ki so si to zaslužili, kot tistih, ki so si to zaslužili malo manj.

A ker gre za lutkovno predstavo, bo v njej precej manj besed kot v izvirniku, zato pa mnogo več odrske dinamike, naj gre za glasne prepire, divje pretepe, strastni ples ali (ne)ubrano petje.

Uprizoritev, namenjena tistim s konca devetletke in naprej, bo spregovorila v lutkovnem jeziku in na način, kot do zdaj na slovenskih odrih še ni. Torej, še vedno zgodba o usodni ljubezni in njenih posledicah, o zvestobi, predanosti, pripadnosti in brezusodnosti, a na svež, sodoben in izviren način.

Cena vsstopnice je od osem do deset evrov.

Gledališče Koper - preglejte spored predstav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.